ERDON Helyi hírek

2015.03.19. 17:54

Két park készül

Március elején a váradi önkormányzat elkezdte a munkálatokat az Adona parkban, a Liszt Ferenc és a Leonardo da Vinci utcák környékén.

Március elején a váradi önkormányzat elkezdte a munkálatokat az Adona parkban, a Liszt Ferenc és a Leonardo da Vinci utcák környékén.

A parkot a Lotus bevásárlóközpont támogatásával alakítják ki egy köz-magán típusú beruházás keretében, amelyben a város alakítja ki az utakat, a sportpályát, a közvilágítást, a víz- és áramellátást, a Lotus központ pedig a zöld övezetet, az öntöző rendszert, a füves részeket alakítja ki és a fákat ülteti el. Eddig a bekötő utakat alakították ki, a közvilágítást vezették be, március végéig befejezik a játszóteret és a bekerített minifoci pályát. Ezt követően az Adenandra cég elhelyezi az öntözőrendszert és a földet, majd beszórja fűmaggal. A parkban padokat is elhelyeznek majd, amelyre az önkormányzat már kiírta a közbeszerzési eljárást. Az Adona parki munkálatokat a Drumuri Bihor cég végzi, a kialakítás értéke 275.000 lej, a munkálatokat várhatóan június 1-ig befejezik. Szintén a parkosítási munkálatok keretében az önkormányzat a tavalyi év végén elkezdte az Octavian Goga utcai park kialakítását. Ez esetben március végéig befejezik a minifoci és a kosárlabda pályát, április végéig befejezik a 70 helyes parkolót, a járdákat és a park zöld övezeteit. Ezeket a munkálatokat szintén a Drumuri Bihor cég végzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!