ERDON Helyi hírek

2015.03.29. 11:41

Húsvéti készülődés a Csillagocskáknál

A hagyományoknak megfelelően idén is szerveztek húsvéti készülődést a nagyváradi Csillagocska Református Zeneóvodában március 28-án, szombaton.

A hagyományoknak megfelelően idén is szerveztek húsvéti készülődést a nagyváradi Csillagocska Református Zeneóvodában március 28-án, szombaton.

Szorgos gyermekekkel és szülőkkel telt meg szombat délelőtt a nagyváradi Csillagocska Református Zeneóvoda terme a húsvéti készülődés alkalmával. Idén is többféle, ötletesebbnél ötletesebb húsvéti témájú tárgyat készíthettek mindazok, akik ellátogattak az óvodába. A különböző asztaloknál különböző tárgyakat lehetett készíteni. Nagy népszerűségnek örvendett a húsvéti gipszformák kifestése, egy másik asztalnál színes hungarocell tojásformákból csibéket lehetett készíteni, de tojásbók kikelő csirkét mintázó képeslapokat is. Továbbá krepp-papírral, valamint szalvétatechnikával díszített tojások is készültek. Hétköznapi tárgyakból is lehetett barkácsolni: papír törlőkendőből nyuszik, műanyag kanálból és vattakorongokból pedig gólyák készültek. A délelőtt során megalkotott kis tárgyakat a gyermekek hazavihették, hogy otthonukat is húsvéti díszbe öltöztessék. A húsvéti készülődés során ezúttal is volt élő zene, a Csillagocska Zenekar legifjabb tagjai Benedek Árpád zenepedagógus vezetésével húsvéti dalokat tanítottak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A munkában megfáradt gyerekek teával és kaláccsal üdíthették fel magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!