ERDON Helyi hírek

2015.03.02. 11:47

EKE 91: maradt a régi elnök

Az EKE’91 Nagyvárad – Bihar szombaton délelőtt tartotta beszámoló és tisztújító közgyűlését a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében. Tiponuț Tibor maradt az elnök.

Az EKE’91 Nagyvárad – Bihar szombaton délelőtt tartotta beszámoló és tisztújító közgyűlését a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében. Tiponuț Tibor maradt az elnök.

Éves beszámolójában Tiponuț Tibor elnök arra hívta fel a figyelmet: fogynak, de nem olyan ütemben, mint korábban. Az elmúlt hónapokban 7 fővel csökkent a létszámuk, jelenleg 186 fizetős tagjuk van, akik közül 112 nyugdíjas, 59 dolgozik és 15 diák. A kirándulások mellett ismeretterjesztő és honismereti tevékenységeket szerveztek. A hét előadáson átlagosan 60 személy vett részt, és új otthonra leltek a Szent László Líceumban. Többek közt voltak hótaposó túrán, vendégeskedtek a kolozsvári EKE-nél, élőzenés farsangi és adventi mulatságokat szerveztek, Föld-napi tagavatót rendeztek a révi szorosnál, megünnepelték az országos EKE 123. születésnapját Csúcsán, illetve ott voltak a 23. EKE-vándortáborban, fogadták az 5. EKE Art fotóbiennálét stb. A megyei önkormányzat támogatásával a túravezetőik részt vettek a barlangi- és hegyimentő szolgálat kötélhasználati tanfolyamán, és egyik legsikeresebb akciójuknak bizonyult a használtolaj-gyűjtés nem csak Váradon, hanem vidéken is, az önkénteseknek is köszönhetően.

Torma József alelnök túrabeszámolójából kiderült, hogy 59 túrát szerveztek, 55 egynaposat és 4 többnaposat, melyeken 1464 személy vett részt (többen mint egy évvel korábban), akik közül 664 EKE-tag volt, és 106 diák. Közúton 9780 kilométert, vasúton 4100 kilométert, gyalog 1098 kilométert tettek meg, és 30.846 méter szintkülönbséget küzdöttek le. Sok szép élményre és tapasztalatra tettek szert kül- és belföldön egyaránt, a munka- és kerékpártúrák azonban elmaradtak.

Kitüntetések

Az EKE’91 Nagyvárad – Bihar minden évben igyekszik kitüntetni azokat a tagjait, akik önzetlenül és ingyen teszik a dolgukat, ezúttal Nagy Magdolnának és Borsi Editnek járt az oklevél. Az év túravezetői Torma József, Danicska János és Császár Mária, az év turistái Fábián György és Danicska Erzsébet lettek.

Két évre ismét Tiponuț Tibor (elnök), illetve Bara Lillának és Torma Józsefnek (alelnökök) szavaztak bizalmat, viszont a titkári tisztséget ezentúl Puskás Éva látja el. A közgyűlés végén Dukrét Géza tiszteletbeli elnök fejezte ki elismerését a vezetőségnek.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!