ERDON Helyi hírek

2015.02.11. 13:49

Távhőrendszer korszerűsítése

Nagyvárad- A csütörtöki tanácsülés napirendi pontjai között szerepel a tavaly elkezdett távhőrendszer korszerűsítési munkálatok folytatására vonatkozó előterjesztés. Mindez 20.284 m csőcserét jelenthet.

Nagyvárad- A csütörtöki tanácsülés napirendi pontjai között szerepel a tavaly elkezdett távhőrendszer korszerűsítési munkálatok folytatására vonatkozó előterjesztés. Mindez 20.284 m csőcserét jelenthet.Ezzel kapcsolatos szerdai sajtótájékoztatóján Ilie Bolojan polgármester bejelentette: a Környezetvédelmi Minisztérium szakértői pozitívan véleményezték a projektet, így a szakhatóság jóváhagyásával- és amennyiben az önkormányzati képviselő-testület is elfogadja február 12-i közgyűlésén a vonatkozó előterjesztést- a második fázissal folytatódhat a váradi távhőrendszer modernizálása. A tendercsomagot a tanácsülést követő napokban fogják meghirdetni, a kivitelezés határideje pedig október 31-e. Az európai uniós társfinanszírozású beruházás értéke áfával együtt 33,5 millió euró, melynek öt százalékát kell önrészből biztosítani. Mindez tulajdonképpen 20.284 méternyi vezetékcserét jelent, és húsz szakaszon fognak dolgozni.

Az elöljáró szerint a befektetésnek köszönhetően a felújított részeken 73,6 százalékkal csökken majd a hőveszteség, és ezzel körülbelül 4,8 millió eurót takarítanak meg.

A legfontosabb munkálatok az Uzinelor és a Borsi út kereszteződésével (az itt húzódó cső 2,3 kilométer hosszú és 1966 óta van használatban), az Oneștilor utcán, a Szováta utcai híd- Aradi út; Creangă tér- Eminescu/Szaniszló utca- Dunării/Sal Ferenc utca- Bunyitay-liget- strand- Dragoș Vodă utca; Rhédey kert- Horea utca- Leonardo de Vinci utca; Tudor Vladimirescu/Körös utca- Duiliu Zamfirescu utca/Dudek sikátor, valamint a Traian park/Széchenyi tér- Continental Hotel környéken zajlanak majd.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!