ERDON Helyi hírek

2015.02.16. 13:32

Megkezdődött a térátalakítás

Ahogy az várható volt, komoly fennakadást okozott a nagyváradi autóforgalomban és tömegközlekedésben a nagyváradi Szent László tér lezárása.

Ahogy az várható volt, komoly fennakadást okozott a nagyváradi autóforgalomban és tömegközlekedésben a nagyváradi Szent László tér lezárása.

Hétfőn reggel szokatlan látvány fogadta mindazokat, akiknek a váradi Szent László téren vagy annak környékén volt dolguk. Magát a teret minden irányból lezárták, és a téren járművekkel már csak a Kapucinus (Mosoiu) – Beöthy Ödön (Maniu) utcák útvonalán lehet áthaladni. A Kert (Avram Iancu) – Kapucinus – Beöthy Ödön utcák kereszteződésében, valamint a Szent László tér és a városháza közötti területen rendőrök irányították a forgalmat, csakúgy mint a Kapucinus és a Zárda (Mihai Viteazul) utca kereszteződésében. A kora reggeli órákban hatalmas autósorok alakultak ki a Szent László tér közelében lévő utcákon, de a délelőtt során is nagy volt a tumultus: főként a Zárda utca, a Kapucinus utca és a Nagyvásártér kereszteződésében voltak dugóközeli állapotok. Mivel a Szent László hídra csak a színház felőli oldalról lehet felhajtani, és a hídon áthaladva csak a Körös utca irányába lehet haladni, ezért sok autós feltehetőleg már eleve más útvonalat keresett, ezért úgy tűnt, hogy a délelőtti órákban a Szent László híd környékén nem volt akkora autóforgalom, ami fennakadásokat okozott volna. Egyébként a térlezárás mellett a munkálatok is gőzerővel elkezdődtek: a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) megkezdte a villamossínek felszedését, a fedett megállók bontását, és a tápvezetékek leszedését a Szent László téren valamint a Kossuth (Independentei) utcán, míg maga a térfelújítás a zöldövezeteket elválasztó betonszegélyek elbontásával kezdődött. A betonszegélyeket nagy kupacokba hordták, később pedig elszállították.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!