ERDON Helyi hírek

2015.02.12. 13:45

Ajándéklehetőségek Bálint-napra

Szinte bármi, ami piros, ami szívet mintáz, vagy páros, lehet Bálint-napi ajándék. A lehetőségek száma korlátlan, de ha valaki tanácstalan lenne, íme, mit kínálnak az üzletekben.

Szinte bármi, ami piros, ami szívet mintáz, vagy páros, lehet Bálint-napi ajándék. A lehetőségek száma korlátlan, de ha valaki tanácstalan lenne, íme, mit kínálnak az üzletekben.

A nagyváradi ajándékboltokban felkészülten várják a Bálint-napot, bár úgy tűnik, az idén sem fognak igazán sokan vásárolni. „A Fő utca kihalt, ide legfeljebb levegőzni jönnek, nem vásárolni” – mondja az egyik bolt eladója, egy másik központi ajándékbolt üzletvezetője pedig elpanaszolja: az embereknek egész egyszerűen az ajándékvásárlás jut eszükbe utoljára, s kevéssé valószínű, hogy miután kifizették a számláikat, s megvették, ami elengedhetetlen, marad pénz még arra is, hogy valami haszontalan, de kedves tárgyat vásároljanak. „Ha már ajándékot vesznek, inkább valami hasznosra gondolnak, ruházati cikkre például. Kiment a divatból, hogy az ember mondjuk egy szép gyertyatartót vigyen ajándékba, ha vendégségbe megy” – tette hozzá.

Feliratok

Az általunk látott Bálint-napi ajándékok legnagyobbrészt olcsók, az árak néhány lejnél kezdődnek: például kisebb plüss-szív három lejért kapható, de ha valaki nagyobb, vagy különlegesebben díszített plüss-szívet vásárolna, akkor ugyanott kaphat 13, vagy akár 28 lejért is. Ring for love, azaz csengess szerelemért – írja a speciális, Bálint-napi csengők egyikén, de olyan is van, mellyel csókért lehet csengetni. Áruk mindössze 9,9 lej, de vannak méretesebb csengők is, ezek 16 lejt kóstálnak. „A világ számára valaki vagy, számomra viszont te vagy az egész világ” – olvasható egy speciális, Bálint-napi ajándékcsokoládén, egy másik pedig a választás lehetőségével kecsegtet: „Szerelmem, milyennek akarsz?” – olvasható, a lehetséges variánsok pedig a kérdés alatt, egy angyal és egy ördög képében öltenek formát. Több változatban kaphatók ilyen csokoládék, egy nagy tábla 8,9 lejbe kerül és ugyanennyi az ára három darab kisebb csokinak is.

Szívek, rózsák

Szívvel végződő golyóstollat hat lejért árulnak, a Bálint-napi csészék ára pedig hét lejnél kezdődik, de 28 lejest is láttunk. Különféle kerámiafigurák is kaphatók, vannak mosolygó, kacsintó, lesütött szemű szívek, áruk 12 és 22 lej közötti. Szívet mintázó „örökmozgó” íróasztaldísz kilenc lejért kapható, s különböző méretű és formájú ajándékdobozokat is láttunk, áruk 1,5 lejnél kezdődik, de 16, illetve 18 lejeseket is árulnak. Vannak még kicsi, de díszes csomagolású, Bálint-napi feliratokkal ellátott borok, 19 lejért; láttunk különleges, rózsát mintázó szappanokat díszdobozban – egy-egy dobozban több ilyen rózsa található, ezek mindegyike egy kézmosásra elegendő, áruk, mérettől és a szappanok számától függően 3 és 12 lej közötti. Egy másik boltban pedig szívet mintázó kerámia-ékszeresdobozokat láttunk 16 lejért, illetve különféle hangulatteremtő mécsestartókat 8 és 15 lej közötti áron.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!