ERDON Helyi hírek

2015.02.21. 10:14

A Vízműnél folytatja Mureșan

Nagyvárad- A Vízművek kereskedelmi igazgatója lett a váradi alpolgármesteri funkcióból eltávolított Ovidiu Mureșan. Azt is bejelentette: lemondott tanácsosi és városi PSD-elnök tisztségeiről is.

Nagyvárad- A Vízművek kereskedelmi igazgatója lett a váradi alpolgármesteri funkcióból eltávolított Ovidiu Mureșan. Azt is bejelentette: lemondott tanácsosi és városi PSD-elnök tisztségeiről is.

Péntek délután úgymond búcsúsajtótájékoztatót tartott Ovidiu Mureșan, Várad nemrég leváltott alpolgármestere a városháza kistermében, melyet két részre osztott: előbb közigazgatási tevékenységét ismertette, majd politikai ügyekre tért át.

Hangsúlyozta: a polgármesteri hivatalban kifejtett munkáját csak szelektíven, dióhéjban összegzi, hiszen minden esztendőben tartott évértékelőt. A fennhatósága alá tartozó gazdasági igazgatóságot érintve azt emelte ki, hogy a helyi adók és illetékek inkasszálási rátája kilencven százalék körül mozog az utóbbi időszakban, és sikerült tőkeinjekciókkal biztosítani a Hőerőmű folyamatos működését. Az ingatlankezelőséggel (AIO) kapcsolatosan megjegyezte, hogy sok vitát szült a parkolóhelyek kialakítása. Személyes sikereként könyveli el, hogy a Nicolae Bălcescu Általános Iskolának lett tornaterme, működni kezdett a Waldorf óvoda, illetve zöldmezős beruházásként felépült a Liszt Ferenc utcai óvoda. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy őszig befejeződik a vár felújítása. Ennek kapcsán egy hírértékű bejelentést is tett, miszerint a tavalyi év végén senki sem pályázta meg azt a tendert, melyet azért írt ki az önkormányzat, hogy a vármúzeum dotációját (tárlók, bútorok, a személyzet egyenruhája) biztosítsa, ezért a közeljövőben újból meghirdetik ezt. Megtudtuk azt is, hogy a megyeszékhelyen körülbelül 600-700 szociális bérlakásra lenne szükség, tehát hiába fejeződnek be hamarosan az Atelierelor utcai menhelyen a munkálatok (88 hely), illetve kezd el épülni hat ANL-tömbház az Aradi út környékén (132 lakrész), a várólista még így is hosszú. Végül arról is beszámolt a volt alpolgármester, hogy tárgyalt utódjával, az RMDSZ-es Huszár Istvánnal, és egyetértettek abban, hogy a hosszú távra szóló projekteket folytatni kell.

Nem árulás

Ezt követően Ovidiu Mureșan bejelentette: február 20-a óta ő a Vízművek kereskedelmi igazgatója, illetve ezen a napon összeférhetetlenség miatt lemondott helyi tanácsosi tisztségéről, valamint a Szociáldemokrata Párt (PSD) városi szervezetének éléről is távozik. Amíg viszont szükség van rá, párttag marad, tehát nem kíván beiratkozni a Nemzeti Liberális Pártba (PNL). Elismerte: az igazgatói funkciót Ilie Bolojan polgármester ajánlotta neki, és nagyobb lesz a bére, mint eddig volt. Azt mondta: nem tekinti árulásnak, amiért ezt elfogadta, mert nem ő mondott le az alpolgármesterségről, és „valamiből meg kell élnie”, mert csupán a képviselői illetményből nem tudna. Arra az újságírói kérdésre, hogy állami vállalatoknál jegelve vannak-e igazgatói posztok leváltott vagy korábbi tisztségüket elvesztő közszereplők, illetve politikusok számára, versenyvizsgák lebonyolítása nélkül, azt felelte: nem tudja milyen a Vízművek szerkezeti felépítése, vagy melyek az erre vonatkozó szabályok.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!