ERDON Helyi hírek

2015.01.21. 12:16

Várad a bécsi turisztikai vásáron

Idén első alkalommal vett rész Nagyvárad a január 15–18. között lezajlott Ferien Messe Wien turisztikai vásáron. A részletekről sajtótájékoztatón beszéltek.

Idén első alkalommal vett rész Nagyvárad a január 15–18. között lezajlott Ferien Messe Wien turisztikai vásáron. A részletekről sajtótájékoztatón beszéltek.

A bécsi vásáron való részvételről Ovidiu Mureşan alpolgármester, Eduard Florea városmenedzser és Mihai Jurca a Nagyvárad turizmusát népszerűsítő egyesület tagja számolt be. Eduard Florea kiemelte, hogy a Nagyvárad turizmusát népszerűsítő egyesületet a tavalyi év végén hozták létre, melynek célja az, hogy a várost ismert turisztikai célponttá varázsolja. Az egyesület első programja a bécsi vásáron való részvétel volt, amelyen Nagyvárad és Félix-fürdő turisztikai ajánlatait egy turisztikai csomagban mutatták be. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a régió legnagyobb turisztikai vásárán Nagyvárad Félix-fürdővel karöltve most először vett részt. A város 130 négyzetméteres romániai standnál kapott figyelemre méltó helyet, e mellett a tavalyi évekhez hasonlóan jelen volt Szeben, Temesvár, Kolozsvár, Suceava, Gyulafehérvár és Feredőgyógy is. Az alkalomra nyomtatott tájékoztató brosúrák mellett különböző művészeti programokkal is készültek, valamint részt vettek a román esten, amelyen a romániai résztvevők találkoztak az osztrák turisztikai szakemberekkel és újságírókkal.

Utazási vásárok

Arra a felvetésre, hogy az idei beruházások és építkezések miatt Nagyvárad központja, és nem csak építőteleppé válik, amely csorbítja az idelátogatókban a városról kialakuló képet, Mihai Jurca kifejtette, hogy a turisztikai csomagok bemutatása nem jelentenek azonnali eredményt, tehát legalább egy-két év kell elteljen, mire Nagyvárad a keresett turistacélpontok közé emelkedik, addigra remélhetőleg befejeződnek a munkálatok is. Ovidiu Mureşan elmondta, hogy a bécsi utazási vásáron való részvétel csak a kezdete annak a népszerűsítő tevékenységeknek, amellyel a külföldi és hazai piacokat célozzák meg, ennek megfelelően nem csak a külföldi, hanem a legfontosabb romániai turisztikai vásárokon is részt kívánnak venni. Ebben az évben Nagyvárad jelen lesz még a budapesti, bukaresti és kolozsvári utazási vásárokon is.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!