ERDON Helyi hírek

2015.01.29. 16:11

"Forradalmat" jelentett be dr. Chitulea

Érzéstelenítés és beutalás sem kell: új eljárással gyógyítja a hölgyek egyik egészségügyi baját egy váradi magánklinika. Pár napja már működik az új berendezés, egy pácienssel is beszélhettünk.

Érzéstelenítés és beutalás sem kell: új eljárással gyógyítja a hölgyek egyik egészségügyi baját egy váradi magánklinika. Pár napja már működik az új berendezés, egy pácienssel is beszélhettünk.

Erőkifejtés - például szülés - utáni nőgyógyászati gond minden eddiginél gyorsabb és kímélőbb megoldását vezették be Nagyváradon. Petru Chitulea nőgyógyász tájékoztatott a részletekről, azon a váradi magánklinikán, ahol az új berendezést üzembe helyezték. Elmondta: komoly sportolás, de leggyakrabban egy-két, vagy több szülés után a női nemi szervek izmai meglazulnak, ernyedtebbek maradhatnak, ami elősegíti később az inkontinencia kialakulását. "Ez sok hölgy számára kínos gond. Eddig kétfajta műtéti út létezett. Ám mindkettőhöz beutalás, érzéstelenítés, vágás kell. És seb is marad a beavatkozás nyomán. Nem beszélve a gyógyszeres utókezelések költségeiről. Ráadásul néha súlyosan kockázatos is a műtét, ezért például Skóciában már tiltott is. Erre kínálunk alternatívát."

Miben áll ez?

December végén egyenesen a gyártótól szeretek be egy lézeres készüléket, amellyel vágás és beutalás nélkül tudnak kezelést végezni. Az eljárás lényege, hogy a lézerterápia során felmelegítik a szervezetben a kollagént, amely aztán később ennek hatására összehúzódik, és a vagina is összeszűkül. Érzéstelenítés sem szükséges hozzá, csak nagyon ritkán, és az is csak helyi. Általában pár hónapot vesz igénybe a gyógyulás, és ehhez 1-4 kezelés szükséges, egyenként 20-30 perces időtartammal. "A kezelések után a nemi élet is azonnal újrakezdhető akár. És az inkontinencia megelőzésére is jó. Az egész eljárás forradalmasítja ezt az egészet, hangsúlyozom" - mondta a szakember.

Csütörtökön a klinikát is megtekinthettük , ugyanakkor egy frissen kezelt hölgy is bemutatkozott a sajtóban. Ő elmondta: "Fájdalommentes és gyors a beavatkozás. A panaszaim máris enyhültek. ".

Petru Chitulea tavaly ősszel Ljubljanában vett részt képzésen, ott tanulta meg kezelni a berendezést. Egy-egy kezelés a páciens állapotától függően 200-600 euróba kerül. Ez olcsóbb is, mint a hagyományos eljárások, amelyek 1000 eurónál többe kerülnek magánklinikákon.

Elmondták még: egy másik orvosuk most van külföldi képzésen, és amikor hazatér - pár hét múlva -, akkor más panaszok lézeres kezelése is beindul, például megszüntethető a horkolást előidéző szervi gond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!