ERDON Helyi hírek

2014.12.16. 12:07

Zajlik az újvárosi templom felújítása

Jelenleg a nagyvárad-újvárosi templom belső részét renoválják, de az enyhe időnek köszönhetően a külső részen is folytatódik a munka.

Jelenleg a nagyvárad-újvárosi templom belső részét renoválják, de az enyhe időnek köszönhetően a külső részen is folytatódik a munka.

Az enyhe decemberi időjárás lehetővé teszi, hogy az újvárosi templomnál dolgozó munkások a templom külső és belső részén is folytassák a renoválási munkálatokat. Míg kívül tovább folynak a korábban elkezdett munkálatok, addig a templom belső részét is felállványozták, és hozzákezdtek a javításokhoz. Sándor Lajos lelkipásztor elmondta, hogy a napokban megérkeztek az új ablakok is, amelyeket nemsokára be is helyeznek. A munkálatvezető véleménye szerint a templom belső renoválását februárban befejezik. Sándor Lajos a templom javára szervezett jótékonysági rendezvényekkel kapcsolatban elmondta, hogy sikeresnek mondhatóak, összesen körülbelül 10.000 lej gyűlt össze. „Megkeresésünkre inkább a kisebb gazdasági potenciállal rendelkező magánszemélyek válaszoltak pozitívan, a gazdasági és politikai szervezetek kevésbé reagáltak a jótékonysági felhívásra. Emellett két nagyváradi református gyülekezet, a várad-olaszi és a várad-rogériuszi is támogatta a templom felújítását perselyes adakozással” – tette hozzá a lelkipásztor.

Ünnepi istentiszteletek

Mint már megírtuk, a belső renoválás idején a vasárnapi és ünnepi istentiszteleteket is a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) dísztermében tartják meg. Az újvárosi gyülekezet ünnepi istentiszteleteinek rendje a következő: karácsony estéjén, december 24-én 17 órától várják a híveket a PKE dísztermébe, karácsony első napján, december 25-én tíz órától lesz úrvacsorával egybekötött ünnepi istentisztelet, karácsony másodnapján, 26-án szintén tíz órára várják a híveket, ugyancsak a díszterembe. Az óesztendei és újévi istentiszteletek viszont a templom melletti gyülekezeti teremben lesznek megtartva. Az előbbi december 31-én 17 órától, az utóbbi pedig 2015. január 1-jén tíz órától.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!