ERDON Helyi hírek

2014.12.14. 13:46

Nagy értékű beruházás Váradon

Az amerikai Emerson vállalat az elkövetkező nyolc évben 80 millió euró összértékű beruházást kíván megvalósítani a váradi Eurobusiness I. ipari parkban.

Az amerikai Emerson vállalat az elkövetkező nyolc évben 80 millió euró összértékű beruházást kíván megvalósítani a váradi Eurobusiness I. ipari parkban. A nagyváradi önkormányzat december 11-én írta alá az Emerson céggel azt az adásvételi szerződést, melynek értelmében az 1. számú ipari parkban 254.533 négyzetméternyi telek megy át az Emerson tulajdonába. A területért a cég 10.436.000 lejt fizetett, melyet már át is utalt a város költségvetésébe. A szerződésre vonatkozó határozat-tervezetet másnapi rendkívüli ülésén egyhangúlag fogadta el a nagyváradi helyi tanács. Az amerikai vállalat hosszú távú befektetési szándékkal érkezik Nagyváradra: 2022-ig nyolcvan millió euró értékű beruházást kíván megvalósítani itt. Első körben egy gyártócsarnokot épít fel a cég, amelyik az ipari, kereskedlemi szektorokban kínál termékeket és szolgáltatásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!