ERDON Helyi hírek

2014.11.10. 13:11

Jövő áprilisra elkészül a Macio híd

A kivitelező szerint jövő áprilisban már használhatják az autósok a Nagyváradon, az egykori Szilvásban épülő közúti hidat.

A kivitelező szerint jövő áprilisban már használhatják az autósok a Nagyváradon, az egykori Szilvásban épülő közúti hidat.

Stefan Rosca munkálatvezető mérnök lapunk kérdéseire válaszolva elmondta, hogy folyamatosan zajlik a munka a hídnál, és a hét végétől elkezdődik a betonozás a pillér és a támaszték között. Azt követően a betonburkolat kerül a hídra, és legvégül az aszfaltozásra kerül sor. Kérdéseinkre válaszolva, Rosca elmondta, hogy az aszfaltozáson kívül minden fontosabb munkálatot még az idén be lehet fejezni, viszont az aszfaltozás biztosan jövő tavaszra marad, de ha az időjárás megengedi, addig sem kell leállni teljesen a munkálatokkal, hiszen akár télen is lehet majd a parkrendezéssel és a híd világítási rendszerével foglalkozni. Rosca kijelentette, hogy jövő év március végén, április elején elkészül a híd, és legkésőbb áprilisban át is adják azt a forgalomnak.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!