ERDON Helyi hírek

2014.11.02. 14:53

Hétvégén is dolgoztak

Az elmúlt héten különleges, meghosszabbított program szerint működött a nagyváradi lakossági nyilvántartó.

Az elmúlt héten különleges, meghosszabbított program szerint működött a nagyváradi lakossági nyilvántartó.

Amint Nicoleta Cherei, a szolgálat vezetője elmondta, hétfőtől vasárnap délelőttig 892 személyazonossági okiratot állítottak ki, ezek legnagyobb része „rendes” személyi kártya volt, 149 pedig ideiglenes személyazonossági okirat. Egyúttal 990 személy adta le a személyazonossági okirat kiállításához szükséges kérvényt. Ottjártunkkor is viszonylag sokan vártak sorukra a szolgálat előcsarnokában.

Mindent összevetve egy kevéssel többen jelentkeztek, mint amúgy, de órákra lebontva számuk ugyanakkora volt, mint egyébként, mondta a szolgálat vezetője. Szombaton 54, vasárnap délig 26 okiratot állítottak ki, egyúttal szombaton 69 kérvényt nyújtottak be az igénylők, vasárnap délig pedig négyet. Vasárnap este nyolcig fogadtak el kérvényeket, s azt tervezték, hogy 20.45-ig állítják ki az aznapi utolsó személyazonossági okiratokat, hogy az igénylők még eljussanak szavazni is.

Az egy évig érvényes ideiglenes személyazonossági okirat kiállításához csak fényképre van szükség, illetve arra, hogy az illető váradi vagy környéki lakosként szerepeljen a nyilvántartásban, tudtuk meg.

Bár néhányan abban reménykedtek, hogy ebben a periódusban a hivatal eltekint a bírság megállapításától, azoknak, akik késnek a személyazonossági okirat felújításával, ezúttal is 40 és 80 lej közötti bírságot kellett fizetniük. Előfordulnak egészségügyileg indokolt esetek, ilyenkor nem bírságolnak, feltéve, hogy az illető hoz egy orvosi igazolást arról, hogy az okirat lejártakor egészségügyi állapota nem engedte meg, hogy eljöjjön. Viszont ilyen esetekre más lehetőség is van: a szóban forgó személy felveheti a kapcsolatot telefonon a nyilvántartóval, s az iroda alkalmazottai akár házhoz is mehetnek, tudatta a hivatal vezetője.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!