ERDON Helyi hírek

2014.11.27. 11:34

Elkészültek az adventi koszorúk

Kilencedik éve készítenek közösen adventi koszorúkat a Lorántffy Zsuzsanna református gimnázium tanulói. Szerdán délután kellemes hangulatban ügyeskedtek a diákok a rajzteremben.

Kilencedik éve készítenek közösen adventi koszorúkat a Lorántffy Zsuzsanna református gimnázium tanulói. Szerdán délután kellemes hangulatban ügyeskedtek a diákok a rajzteremben.

Amint az már hagyomány, a szerda délutáni foglalkozást az iskola diáktanácsa szervezte, Bán Imola, Faragó Enikő, Márton Katalin tanárok közreműködésével – tudtuk meg Kovács Ivettől, a diáktanács elnökétől. A hetente háromszor megtartott áhítatok során összegyűlt perselypénz egy részéből gazdálkodtak, ebből vásároltak koszorúalapokat, fenyőágakat, gyertyákat, színes szalagokat, de nem hiányoztak a szárított gyümölcsök, illatos szárított virágok sem.

Önállóan

A hangulatot a háttérzeneként hangzó karácsonyi dalok tették különlegessé, közben a friss pattogatott kukorica illata töltötte be a rajztermet.

Mint minden évben, az idén is minden osztályból három-négy gyerek jött el, s a nagyobbak, akik az elmúlt évek során már többször részt vettek ezen a foglalkozáson, segítettek a kicsiknek abban, hogy ellessék, hogyan készülnek az egyéni, ízléses adventi koszorúk. Gyakorlatilag átadták nekik a stafétát, hogy majd amikor ők lesznek a „nagyok”, meg tudják tanítani a soron következő „kicsiket”.

Minden osztályterembe kerül egy-egy ilyen koszorú, továbbá többek között a tanáriba, az igazgatói irodába, a püspökségre. Amint Zsiros Anikó aligazgató elmondta, az évek folyamán a diáktanács önállóvá vált ennek a foglalkozásnak a megszervezésében, a tanárok csak felügyelnek, valójában a diákok egyedül szervezik és bonyolítják le az egészet.

„Az egészben az a szép, hogy együtt csináljuk, egész más, mintha mindenki saját maga készítené el a koszorút. Jó a hangulat, vissza lehet gondolni az elmúlt évek adventi előkészületeire, ez az, ami motivál abban, hogy újra és újra megszervezzük” – tette hozzá Kovács Ivett, akitől megtudtuk, hogy karácsonyfa díszeket is fognak majd készíteni két hét múlva.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!