ERDON Helyi hírek

2014.10.23. 16:49

Változások a váradi tömegközlekedésben

A váradi helyi tanács által csütörtökön elfogadott határozattervezet értelmében több változás áll be a városi tömegközlekedésben.

A váradi helyi tanács által csütörtökön elfogadott határozattervezet értelmében több változás áll be a városi tömegközlekedésben.

Ezek közül a legjelentősebb az, hogy új buszjárat létesül. A 25-ös számmal ellátott járat a nagypiacról indul a Costaforu utcára, onnan a December 22. téren át a Sextil Puşcariu, majd a Gillányi (Cantemir) utcára ér ki, ahonnan a Nufărului utcán haladva elér a Nojoridului utcáig. A járat végállomása a Nojoridului utca 110. számnál lesz.

További változások

További változás az, hogy munkanapokon kettővel több járat indul a 13-as busz vonalán, sőt, meg is hosszabbítják a 13-as buszjárat útvonalát a Dózsa György utca 228. számig. A 10. buszjárat útvonalát a Henrik Ibsen 10. számig hosszabbítják meg, és egy új megállót is beiktatnak ehhez a járathoz a Zambilelor és Maghernului utcák, valamint a Bábolna tér kereszteződésénél. Visszaállítják a 21N és 21R buszjáratokat, továbbá a 21R járatnak lesz egy új buszmegállója a kispiacnál, a 21N busznak pedig a Magnólia parknál. A határozat-tervezet megszavazásával megváltoztatták a Nagyvárad-Bors buszjárat útvonalát, amely ezentúl mindkét irányban áthalad az 1. számú ipari parkon, és mindkét irányban megáll ezentúl az 1-es és a 4-es számú ipari park buszmegállójában is, továbbá új megállót is létesítenek e járat számára a Borsi út 22. és a Borsi út 45. számnál. Autóbuszmegállót iktatnak be az 531. számú Nagyvárad és Váradcsehi között közlekedő járathoz a Csehi 55., és Csehi 56. szám mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!