ERDON Helyi hírek

2014.10.19. 13:01

Pöttyös, kockás gólyabál a Szent Lászlóban

A 60-as 70-es éveket idéző Pöttyös, kockás gólyabált szerveztek a váradi Szent László Római Katolikus Gimnáziumban október 17-én, pénteken délután.

A 60-as 70-es éveket idéző Pöttyös, kockás gólyabált szerveztek a váradi Szent László Római Katolikus Gimnáziumban október 17-én, pénteken délután.

Kiváló hangulatban telt a nagyváradi Szent László Római Katolikus Gimnázium idei gólyabálja, melynek témája a 60-as 70-es évek magyar könnyűzenei világa volt. A XA. és XB. osztályok, valamint Kristófi Aletta és Benedek Ramóna osztályfőnökök szervezésében létrejött gólyabál kezdőmomentumaként a megjelent diákokat, tanárokat és szülőket Böcskei László megyéspüspök köszöntötte, kiemelve, hogy az iskola nem csak a tanulás helye kell hogy legyen, hanem a találkozás, az egymás elfogadásának és a közösségnek a helye is. A köszöntéseket követően elkezdődhetett a gólyabál, melynek első momentumaként a IX. A és IX. B osztályok három-három gólyapárja mutatkozott be. A gólyapárok ismert magyar zenészek bőrébe bújtak, így a színpadon megelevenedett Dolly és Fenyő Miklós, Halász Judit és Nagy Feró, Kovács Kati és Hobo, Koncz Zsuzsa és Szörényi Levente, Csepregi Éva és Kóbor János, valamint Szűcs Judit és Demjén Ferenc alakja.

Próbák

A bemutatkozást követően még hat próba során kellett bizonyítsanak a gólyapárok: kockacukorból a párok egy tornyot kellett építsenek, a lánygólyák egy megadott szót le kellett rajzoljanak, amit a fiúknak ki kellett találni, a harmadik feladat során a fiúk limbóztak, ezt követően a lányok almakockákat kellett etessenek a fiúkkal, megadott idő alatt minél többet, majd megadott szavakból egy apróhirdetést kellett kovácsoljanak, végezetül pedig következett az elmaradhatatlan táncpróba. Míg a zsűri (Zalder Éva igazgató, Harácsek Klementina aligazgató, Ft. Szabó Ervin spirituális atya, Vincze Zsolt tanár és Miklós Petra a tavalyi győztesgólyapár képviselője) döntést hozott, kihúzták a tombolákat, majd sor kerülhetett az eredményhirdetésre is. A 2014/2015-ös tanév nyertes gólyapárja Matiz Viktória és Dandé Dévid lett, a IX.A osztályból. A gólyabálon több tánccsoport is fellépett: a Mistique és a Sunshine mazsorett csoportok, valamint az iskola tánccsoportja is. A gólyabál témáját tekintve a felnőttek, az idősebb korosztály sem unatkozott, hisz a felcsendülő dalok nosztalgiával tölthették el őket, a fiatalok pedig megismerkedhettek a 60-as 70-es évek zenéivel, sztárjaival.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!