ERDON Helyi hírek

2014.10.14. 16:51

Pély Barnabás a Bodegában

Október 19-én ismét a nagyváradi Bodegába látogat Pély Barnabás, ez alkalommal nem a United együttessel, hanem a B the first nevű zenekarával.

Október 19-én ismét a nagyváradi Bodegába látogat Pély Barnabás, ez alkalommal nem a United együttessel, hanem a B the first nevű zenekarával.

Elektromos gitár, torzítók, effektek, vocoder, lendület, zeneiség. Egy felsorolásban talán így lehetne meghatározni azt a nem várt és elsöprő hatást, amit egy B the first koncerten kap a közönség! Pély Barna már több mint egy évtizede a magyar jazz és könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó muzsikusa. 2011-ben Barna Péterfi Attila basszusgitárossal alapította önmegvalósító formációját. Ehhez csatlakozott Kottler Ákos dobos. Az első nagylemez hanganyaga Barna saját szerzeményeiből állt, és angol nyelven szólaltak meg a dalok. 2014. május 9-én jelent meg a zenekar második nagylemeze, Mi ez a kupleráj? címmel. Ezen a lemezen már többségében magyar nyelvű dalok hallhatóak. Barna mellett szövegíróként többen közreműködtek: Varga Livius (Quimby), Egyedi Péter (Óriás), Péterfi Attila (B the First), és Fecske András István. A lemez megjelenése után rögtön elkezdte játszani a Petőfi rádió Aztán miért…című dalukat. Nagy szeretettel várnak mindenkit a nagyváradi koncertre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!