ERDON Helyi hírek

2014.10.02. 14:35

Nem fogynak a koncertjegyek

Nagyvárad- Csütörtökön a városháza kistermében tartott sajtótájékoztatójukon Ovidiu Muresan alpolgármester és Mircea Oaie eseményszervezési igazgató a pénteken kezdődő Nagyváradi Ősz-fesztiválról beszéltek.

Nagyvárad- Csütörtökön a városháza kistermében tartott sajtótájékoztatójukon Ovidiu Muresan alpolgármester és Mircea Oaie eseményszervezési igazgató a pénteken kezdődő Nagyváradi Ősz-fesztiválról beszéltek.

Ovidiu Muresan alpolgármester szerint vonzóak és változatosak az idei Nagyváradi Ősz-fesztivál programjai. Jelezte: a Pasărea Colibri együttes és Dan Andrei Aldea közös koncertjére már el is fogytak a jegyek, így várhatóan telt ház lesz. Az elöljáró optimizmusának viszont némileg ellentmond, hogy a többi filharmóniabeli koncertekre nem fogynak a belépők: az izlandi Mezzoforte dzsesszrock banda előadására csupán a jegyek 60 százaléka, Bródy János koncertjére pedig a 30 százaléka fogyott el eddig, míg Corina Chiriac és Cătălin Crişan esetében 35 százalékos ez az arány.

Érdekesnek ígérkezik még az első alkalommal megszervezett katonazenei fesztivál is. A bukaresti, konstancai, besztercei és váradi fúvószenekarok október 11-én, szombaton 16 órától egy időben koncerteznek a Bunyitay-ligetben, a Rhédey-kertben, a December 1. parkban és a Magnólia téren, rossz idő esetén másnap, október 12-én, vasárnap szintén délután 4 órától, de egymást követően a várad-őssi sportcsarnokban.

Megegyeztek

Mircea Oaie, a Polgármesteri Hivatal eseményszervezésért felelős igazgatója arról számolt be, hogy szerdán megegyeztek azzal az 56 árussal, aki standot fog működtetni a December 1. parkban, szerinte nem volt semmilyen vita. Megjegyezte: néhány jelentkezőt vissza kellett utasítaniuk, azokat, akik fehérneműket és mobiltelefon alkatrészeket szerettek volna árulni, „mert a fesztivál nem arról szól, hogy a tér bazárrá alakul, ahol mindent lehet kapni”. A bérleti díj napi 50 lej/négyzetméter, és az önkormányzat körülbelül 100 ezer lejes bevételre számít ebből.

A városnapi fáklyás felvonulás az idén sem marad el, viszont újdonságként Ilie Bolojan polgármester nem a színpadról, hanem az ismeretlen katona szobra mellől fog szólni a néphez, és ezután kezdődnek majd a koncertek a Szakszervezetek Művelődési Háza mellett felállított színpadon.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!