ERDON Helyi hírek

2014.10.26. 13:42

Nagyszabású gálát tartottak a Csillagocskák

Zsúfolásig megtelt szombat délután a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem nagyterme, ahol a 12. Csillagocska Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozót szervezték meg.

Zsúfolásig megtelt szombat délután a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem nagyterme, ahol a 12. Csillagocska Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozót szervezték meg.

Nagyon jó hangulatúra sikeredett ezúttal is a nagyváradi Csillagocska Alapítvány által immár tizenkettedik alkalommal megszervezett három napos gyermek- és ifjúsági néptánctalálkozó szombat délutáni gálája, amelyen számos néptánccsoport mutatott be műsort a többszáz érdeklődőnek. A gála kezdetén a Csillagocska Néptáncegyüttes óvodás csoportja lépett fel, majd az est házigazdája Benedek Árpád köszöntötte az egybegyűlteket. Felidézte a találkozó egy nappal korábbi eseményeit: pénteken táncházzal kezdték a programot a PKE dísztermében. „Budapestről érkezett Tálas Ágnes és Kiss Zsolt, ők a budapesti Hagyományok Háza külsős munkatársai, elhozták legjobb barátjukat, a dudát, így tegnap (pénteken – szerk. megj.) dudaszóra szólt a muzsika, este pedig a Csillagocska legnagyobb táncosai Benedek Elek a Táncos bárány meséjét mutatták be, amelyet Dimény Levente rendezett, és a Csillagocska Néptáncegyüttes nagy táncosai vittek színre”. Benedek Árpád hozzátette, hogy szombat délelőtt tizenkét műhely várta a gyerekeket, ahol az ifjak különböző mesterségekkel ismerkedhettek meg.

Tánc

Benedek Árpád köszöntője után ismét a táncé lett a főszerep, egymást követően léptek színpadra a különböző néptáncegyüttesek. A jobbára szülőkből, rokonokból, pedagógusokból, oktatókból álló közönség megcsodálhatta a Csillagocska Néptáncegyüttes elemi, általános iskolai csoportjainak, az érmihályfalvi Fürge lábak, a székelykeresztúri Vadrózsák, a létavértesi Cserebingó, micskei Görböcz, a Borsi Galagonya néptáncegyütteseknek és a, debreceni Főnix Néptánegyüttes Vadrózsák csapatának a produkcióját. Fellépett továbbá a Csillagocska ifjú zenekara egy szatmári népdalcsokorral. Érdekes színfoltja volt a gálának a divatbemutató: Juhász Szép Anna a Csillagocska néptáncegyüttes egyik tagja által tervezett és kivitelezett modern székely viseletet mutattak be a néptáncegyüttes lány tagjai. A nagy sikerű gálaműsor után a szervezők ismét táncházzal várta az érdeklődőket. Másnap, vasárnap a nagyvárad-réti templomban ünnepi istentisztelettel valamint szakmai megbeszéléssel zárult a három napos néptánctalálkozó.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!