ERDON Helyi hírek

2014.10.17. 12:35

Lodzsong – A tudat képzése

Tiszteletreméltó Csöpel Láma tart tanítást Nagyváradon október 24-én és 25-én Lodzsong – A tudat képzése címmel.

Tiszteletreméltó Csöpel Láma tart tanítást Nagyváradon október 24-én és 25-én Lodzsong – A tudat képzése címmel.

A Karma Kagyü Buddhista Központ – Románia szervezésében tiszteletreméltó Csöpel Láma tanítására kerül sor Nagyváradon Lodzsong – A tudat képzése címmel. Időpontok: október 24-én, pénteken 18–20 óra között; október 25-én, szombaton 10–12, 14–16 és 17–19 óra között. Helyszín: Karma Kagyü Meditáció Központ (Crinului u. 5. szám, Nagyvárad).

Tiszteletreméltó Láma Csöpel a Svéd Királyi Akadémia elvégzése után, 1974 óta a Belső Ösvény tanulmányozásával és gyakorlásával foglakozik. Több könyve jelent meg, amelyekben a Belső Ösvény indiai és tibeti mestereinek tanításait fordította le, illetve látta el magyarázatokkal.

A Tudat (szellem) képzése egyike a tibeti mesterek által őrzött legerősebb gyakorlati buddhista hagyományoknak. Önmagunk megismerésének ösvénye ez, amely során együttérzésünket fokozatosan fejlesztjük, míg életünk minden területén átható, hatalmas erővé teljesedik. A „küldés-fogadás” (tibetiül: tong-len) módszerét gyakoroljuk, a bódhiszattvák gyakorlatát, amely által már számtalan lény világosodott meg. „Mindazok, akik gyors menedéket akarnak, Mind maguknak, mind másoknak, Gyakoroljűk a szent titkot: Mások behelyettesítését önmagukkal.”

Elérhetőségek és további információk: 0040–359/466–792, www.buddha-tar.hu, www.kagyu-space.org. A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!