ERDON Helyi hírek

2014.10.29. 11:55

Feloldották a számlákat

Azok után, hogy a kormány megszavazta az adósságtörlesztésre a pénzt, a végrehajtó feloldotta az érmihályfalvi önkormányzat számláinak zárlatát.

Azok után, hogy a kormány megszavazta az adósságtörlesztésre a pénzt, a végrehajtó feloldotta az érmihályfalvi önkormányzat számláinak zárlatát.

Ahogyan arról nemrégiben beszámoltunk, a kormány egy döntésében megszavazott Érmihályfalvának 1,148 millió lejt, hogy abból kifizethessék egy 2010-ből halmozódott adósság még fennmaradt hányadát. Korábban szárnyra kaptak olyan hírek is, hogy az érmihályfalvi önkormányzatot az adósság miatt teljesen "mozgásképtelenné" tette az adósság behajtásával megbízott végrehajtó, amiből annyi volt igaz, hogy a legszükségesebb kifizetésekre azért engedtek teret. Nyakó József polgármester a fentebb említett kormánydöntés folyományaként arról számolt be, hogy a végrehajtó a döntést garanciának látja a számla rendezésére, ezért hétfőn, október 27-én megszüntette a számlák zárolását. Ugyancsak nem régi hír, hogy adminisztratív mulasztás miatt úgy tűnt, kútba esik a helyi középiskolánál egy megkezdett beruházás folytatása. A polgármester ezzel kapcsolatban kifejtette: a dokumentáció kiegészítése, és a projekt fontosságának hangsúlyozása nyomán a projekt még "függőben" van, tehát nincs véglegesen elutasítva.

Nem az adóból fizetik

Nyakó József hozzátette még, hogy az országos adminisztrációban elég nagy a káosz, ennek következtében, a politikai támogatás ellenére, a terveknek csak egy részét sikerült megvalósítaniuk. A már említett kifizetéseket a lakosság nem érzi közvetlenül, bár, ha nem lett volna a kormányhatározat, a jelentős összeget az adófizetők zsebe bánta volna. Ami már közvetlenül érinti őket, hogy például most ősszel is folytatódik az az akció, melynek során az önkormányzat erdeiből tűzifát adnak jutányosan a lakosoknak, feliratkozni a városházán lehet. Az őszi esőzésekkel újra egyre több a panasz az utak, a járdák állapotára. Az elöljáró úgy véli, hogy jövő tavasszal már jobb hírekkel szolgálhat, ugyanis a csatornázási munkákkal párhuzamosan ezen a téren is javulást érhetnek el.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!