ERDON Helyi hírek

2014.10.27. 16:04

Egy év kemény edzéssel a Fitparádéra

Az érmihályfalvi Török Yvette tavaly ötödik helyezést ért el a Budapesten tartott Fitparádén, és azóta, tehát egy éve, tudatosan készült az ideire. Ez a felkészülés rendkívüli önfegyelmet igényelt.

Az érmihályfalvi Török Yvette tavaly ötödik helyezést ért el a Budapesten tartott Fitparádén, és azóta, tehát egy éve, tudatosan készült az ideire. Ez a felkészülés rendkívüli önfegyelmet igényelt.

 

Az érmihályfalvi Török Yvette egyik alapítója a városban pár éve sporteseményeket szervező Aktive Fitnes csoportnak, ezekről lapunkban is rendszeresen beszámolunk. Yvette már régebb óta fitneszezik, de nyomon követi a "fitnesz-világ" történéseit is, így jött az ötlet tavaly, hogy benevez a Budapesten tartott Fitparádéra. A kritériumoknak megfelelt, és a FitModel kategória 40 fős mezőnyében ötödik lett úgy, hogy napi 8 órás munka mellett heti 6 alkalommal keményen edzett. Már akkor elhatározta: idén újra megpróbálja. Az elhatározást tett követte, és egy esztendőn át ki is tartott. Mint megtudtuk, heti 3 alkalommal járt a helyi fitneszterembe, és ugyancsak 3 alkalommal aerobikozott. Az utolsó három hónap volt a legkeményebb, és leginkább a diétáról, a testben lévő zsiradék eltüntetéséről szólt. Naponta ötször étkezett, de csökkentett szénhidrát-bevitellel, vagyis semmi lisztes vagy cukros ételt, még krumplit sem evett.

Éhesen, szomjasan, kimerülten

Az utolsó hónapban ha lehet, még drákóibb volt a szigor: nap mint nap csirkemell és zöldség volt a menü! Tessenek csak elképzelni, hogyan lehet ezt megállni egy keresztelő vagy lakodalom terített asztala mellett?! Meglehet, erősítette meg szemtanúként Yvette nővére, Tímea, aki ugyancsak sportos életet él. Ha mindez még nem lenne elég, a napi 3 - 4 liter vízbevitel a verseny előtti 4 napban 0-ra (jól tetszenek olvasni: nulla) csökkent, esetleg a szájat szabad kiöblíteni, ha az ember már nem bírja, vagy azt érzi, hogy nem bírja tovább. Ez azért kell, hogy a folyadék kiürüljön a szervezetből, és a bőr úgymond "rászáradjon" (!) az izomzatra. El lehet képzelni, hogy mire eljött a verseny napjának (október 18.) reggele, a budapesti MOM Sportcsarnokban milyen éhesen, szomjasan, kimerülten álltak a versenyzők a regisztrációhoz, a mérlegeléshez és a barnításhoz. Csak fokozta a megpróbáltatásukat, hogy a fitmodell kategória 67 versenyzőjére este került sor, amikor már az ájulás szélén voltak...

Jövőre újra

Yvette értékelése szerint az idei mezőny sokkal felkészültebb volt a tavalyinál, a lányok nagyon jó formában voltak. Végül a hatodik helyet sikerült megszereznie, és úgy vélte, akik előtte végeztek, megérdemelten soroltattak oda. Azt azonban tudni kell, hogy nekik valamennyiüknek edző segítette felkészülésüket, míg Yvette saját belátására hagyatkozhatott csak - mondhatnánk úgy is laikusként, hogy maga sanyargatta önmagát, bár ezt ő nyilván nem így élte meg. Aki azt hiszi, itt a vége, az téved: Yvette jövőre is ott akar lenni a verseny színpadán, tervezi személyi edző segítségét is igénybe venni (ilyen legközelebb Nagykárolyban vagy Debrecenben van). Sőt, ha van valaki a környéken, akinek hasonló álmai lennének, azt szívesen látja: készüljenek együtt a 2015-ös Fitparádéra.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!