ERDON Helyi hírek

2014.10.02. 15:01

Célkeresztben a főügyész

Házkutatásokat kezdtek csütörtökön Bihar megyében a Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) ügyészei, a rendőrséggel közösen. Titkolóznak, de kiderült, hogy a megye főügyésze is érintett.

Házkutatásokat kezdtek csütörtökön Bihar megyében a Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) ügyészei, a rendőrséggel közösen. Titkolóznak, de kiderült, hogy a megye főügyésze is érintett.Átkutatták csütörtökön a hatóságok a Bihar megyei ügyészség egyes irodáit, ugyanakkor a Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) emberei megjelentek a főügyész lakásánál is. A hatóság szűkszavú közleménye szerint a DNA olyan korrupciós ügyben nyomoz, amely esetében a bűncselekményeket folytatólagosan, 2009-től mostanáig követhették el, egyelőre meg nem nevezett személyek. Annyit jelentettek még be, hogy Nagyváradon több lakcímen, valamint egy közintézménynél, továbbá négy másik településen tartanak házkutatásokat.

Később aztán kiderült: magáról Vasile Popa megyei főügyészről van szó. Délután olyan információk is kiszivárogtak, hogy az ügyészség épületében kifejezetten csak Popa irodáját kutatták át, az egyik megyebeli lakcím, ahol szintén vizsgálódtak, nem más, mint a tisztségviselő szentmártoni lakása. Úgy tudni, maga Vasile Popa tegnap be sem ment munkahelyére.

Időközben a Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) közleményt adott ki, amelyben megerősíti: ők adtak zöld utat az eljárás megindításához. A dokumentum szerint még szeptember 25-i keltezésű az a határozatuk, amelyben „megadatik a beleegyezés, hogy házkutatást tartsanak Popa Vasile Constantin Bihar megyei főügyész lakcímén, valamint a megyei ügyészségen található irodájában”. Hogy konkrétan mivel gyanúsítják, azt egyelőre nem közölték – az viszont kiderült, hogy a nyomozás a legnagyobb itthoni titkosszolgálat, a SRI támogatásával zajlik.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!