ERDON Helyi hírek

2014.09.22. 12:07

Önbizalom, csapat és mentorálás

A múlt hétvégén, szeptember 19-21. között zajlott a XIII. MIÉRT Akadémia. A nyitóünnepséget péntek délután tartották az egyik püspökfürdői szálloda konferenciatermében.

A múlt hétvégén, szeptember 19-21. között zajlott a XIII. MIÉRT Akadémia. A nyitóünnepséget péntek délután tartották az egyik püspökfürdői szálloda konferenciatermében.

Az egybegyűlteket Szabó József, a Magyar ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöke köszöntötte. Biró Rozália RMDSZ-es szenátor három fontos tényezőre hívta fel a jelenlévők figyelmét, melyek szerinte szükségesek ahhoz, hogy hosszú távon sikeresek legyenek. Elsőként az egészséges önbizalmat emelte ki, mert a siker egyik alapja, hogy valaki tisztában legyen képességeivel. A második szükséges elem meglátásában a csapat, amely attól áll össze, hogy maguk a csapattagok a legjobb tudásuk szerint megalkotják azt. Harmadik lépésként a mentor szükségességét nyomatékosította. Úgy fogalmazott: egy dolog hiányzik még a fiatalok tarsolyából, a tapasztalat, melyet a náluk idősebb emberek már megszerezték. Bátran támaszkodjanak ezekre, mérlegeljenek, majd hozzák meg a saját döntéseiket.

Alappillérek

Bodor László, az RMDSZ főtitkár-helyettese a Magyar Ifjúsági Értekezlet három fő alappillérére irányította a figyelmet, amelyek a nyitottság, partnerség és szakmaiság. Azt mondta: a MIÉRT nyitott arra, hogy lehetőséget biztosítson azon lelkes fiatalok számára, akik életképes vízióikat a valóságban is megkívánják teremteni.

Jakab Adorján, a MIÉRT elnök-helyettese azt emelte ki: az Akadémia mellett az őszi konferenciasorozatot is erős szakmai alapokra helyezik, nemzet- és ifjúságpolitikai, illetve energetikai témákra építve. „2013-ban úgy döntöttünk, hogy az őszi konferenciáinkat erős szakmai alapokra helyezzük, ezért nemzetpolitikai, ifjúságpolitikai és energetikai témákra épültek. Idén ezt a szakmaiságot folytatva nemzetpolitikai, nagyvárosi szórvány és vidékfejlesztés lesz az irányadó”-közölte.

Ezután Szabó József arra bátorította a résztvevőket, hogy ők is járuljanak hozzá meglátásaikkal, véleményükkel a műhelymunkákhoz.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!