ERDON Helyi hírek

2014.08.19. 11:35

Újra van állandó orvosi ügyelet

Az elmúlt péntektől kezdődően újra van állandó orvosi ügyelet Érmihályfalván, mely több éves működést követően 2008-ban szűnt meg a városban.

Az elmúlt péntektől kezdődően újra van állandó orvosi ügyelet Érmihályfalván, mely több éves működést követően 2008-ban szűnt meg a városban.

A szolgáltatás helyreállítása szerepelt a városvezetőknek a helyhatósági kampányban közzétett programjában is, és a folyamatot útnak is indították, ám az adminisztráció bürokráciája sok megpróbáltatás elő állította őket. Amikor legutóbb pár hete önkéntes véradást tartottak a helyi egészségügyi központban, az azon résztvevők már láthatták, hogy az épület falán már ott volt az újrainduló ügyeletet hirdető tábla, illetve a belső falakon az útbaigazító feliratok (a véradást éppen az ügyelet helyiségeiben tartották).

Telefonszám

Karsai Attila alpolgármestertől megtudtuk: augusztus 15-én volt az első nap, amikor már működött az ügyelet, előre azért nem harangozták be, mert már többször is elakadt a folyamat, s most nem akarták "elkiabálni". Összesen hat orvos (3 helyi), és hat asszisztens (két helyi) alkotja az ügyeleti személyzetet, hétfőtől péntekig este 19.30 és reggel 7.30 óra között, hét végén pedig 0-24 órában (péntek estétől hétfő reggelig) vannak szolgálatban. Az ügyeletnek van egy telefonszáma is (0755-088131), melyen érdeklődni lehet, de értelemszerűen csak a székhelyen lehet egészségügyi ellátást kérni. Az ügyeleti központ hivatalos avatójára a napokban kerítenek sort.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!