ERDON Helyi hírek

2014.08.12. 15:43

Alkotótábor volt Barátkán

Bihar megye- Augusztus 1-8. között a Bihar Megyei Kulturális Hagyományőrző és Népszerűsítő Központ megszervezte hagyományos alkotótáborát Barátkán.

Bihar megye- Augusztus 1-8. között a Bihar Megyei Kulturális Hagyományőrző és Népszerűsítő Központ megszervezte hagyományos alkotótáborát Barátkán.A táborban összesen 15 képzőművész (Mircea Boţog, Ovidiu Sălăgean, Ioana Klein, Radu Pământ, Bihari Barna, Elena Câmpian, Doina Tătar, Bánházi Gyöngyi, Tudor Frâncu, Papp Gabriel, Asloviciu Anikó, Amalia Judea, Alexandru Blajan, Andreea Giurgiu és Anca Popescu) vett részt- tájékoztatta az Erdély Online-t drd. Anca Popescu egyetemi tanársegéd, a rendezvény koordinátora. Végül több mint 50 mű (tájképek és absztraktok egyaránt) született, különböző technikák, illetve festékek felhasználásával, úgymint olaj, pasztell, akril, tus stb.

„Elégedett vagyok az idén készült festmények színvonalával, minőségi alkotások születtek festői környezetben. Ugyanakkor szintén elégedettségemnek adhatok hangot, ami a tábor baráti hangulatát és a házigazdák vendégszeretetét illeti, melyek mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy a tábor sikeres legyen. Remélem, jövőre is meg tudjuk majd szervezni, az elkészült műveket egy valódi váradi képzőművészeti galéria hiányában a Nagyváradi Ősz-fesztivál keretében lehet majd megtekinteni”- nyilatkozta honlapunknak a főszervező.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!