ERDON Helyi hírek

2014.08.08. 09:44

A modernizálás áldozatai?

A nagyváradi Pavel utca 10 szám alatt működő szépségszalon megszenvedte az utcában elvégzett csatornafelújítási munkálatokat.

A nagyváradi Pavel utca 10 szám alatt működő szépségszalon megszenvedte az utcában elvégzett csatornafelújítási munkálatokat.

 

A múlt heti nagy eső idején történt, hogy az említett épület alagsorában a csövekből, a csatornafedőkön feltörő víz az épületbe folyt, úgyhogy a szépségszalon munkatársai

múlt kedden kora délelőttől késő estig merték ki a vizet a helyiségből. Másnap délelőtt a munkálatot megrendelő Nagyváradi Vízművek és a kivitelező Selina cég hoztak egy gyors döntést és csütrörtök délelőttere fel is szereltek két szelepet is az ingatlanban, melyek nagy esők idején automatikusan lezárják a csatornát, így a víz nem folyik be a szalonba. Az eset kapcsán Tripa Renáta a Vízművek szóvivője a sajtónak azt nyilatkozta, hogy kicseréltek egy az épület alapja alatt húzódó csövet, és felszereltek rá egy visszaáramlást gátoló szelepet; így most már az ingatlanhoz kacsolódó csőrendszeren három ilyen szelep is van. „Az említett csődarab régi volt, és valószínűleg emiatt mondta fel a szolgálatot. Mi minden tőlünk telhetőt megtettünk” - fogalmazott a szóvivő.

Nem megoldás

Pap Andrea üzletvezető azonban ez csak ideiglenes megoldás. „A probléma az, hogy mi szépségszalon vagyunk, tehát a víztől függünk. Mivel a csatlakozás és az egész rendszer rosszul van kivitelezve, mert az összes csatornavezeték alá kerültem, ezért mindig baj lesz ha esni fog az eső, hiszen a víz hozzám akar majd beözönleni. A víz ugyan nem fog bejönni hozzám, mert a szelep lecsukódik, de nem is lesz vizem, amivel dolgozzak. Gyakorlatilag nem tudom tovább működtetni a szalonomat, mert ha esik az eső, vagy bármilyen dugulás történik, akkor le kell mondanom az előjegyzéseimet, és a nálam lévő vendégeknek pedig azt kell mondjam, hogy menjenek haza, és otthon mossák le a festést a hajukról.” Pap Andrea bejelentette, hogy pert indít, és kártérítésre, vagy arra számít, hogy egy másik helyiséget biztosítanak a számára. Hozzátette, hogy az utcában lakó szomszédok mindeddig száraz pincéi is benedvesedtek, ezért arra fogja biztatni őket, hogy ők is írjanak nyilatkozatot a történtekről, mondta lapunkak a szépségszalon üzemeltetője.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!