ERDON Helyi hírek

2014.07.12. 17:42

"Érezzétek magatokat szabadon"

A margittai Szabadság Fesztivál első napjainak programját kissé átszervezte az eső, ám aki akart, az tudott bulizni már akkor is. A fiatalokat az előző évihez képest kétszer annyi program és koncert várta.

A margittai Szabadság Fesztivál első napjainak programját kissé átszervezte az eső, ám aki akart, az tudott bulizni már akkor is. A fiatalokat az előző évihez képest kétszer annyi program és koncert várta.

"Kérjük, csak a kijelölt utakon közlekedjetek!" Így szólt az egyik felirat, mellyel a margittai strandon szervezett második Szabadság Fesztivál résztvevőit próbálták a szervezők a jó útra téríteni, úgy értem, hogy nem csángáljanak keresztül-kasul. A kérésnek azonban péntek délutánra, mikor a hivatalos megnyitóra megérkeztünk, már nem sok értelme volt, ugyanis előző éjszaka és aznap délelőtt mintha dézsából öntötték volna, úgy esett az eső. Aki akart, az természetesen így is bulizott, és az eső elállta utánra maradt a feladat, hogy az "árvízből" a kisebbik rendezvénysátor közös oltalmába költöztették a kicsi sátrakat. Péntek délután csak néhányan tanyáztak a strand medencéiben, és míg az elázott cuccok a kerítésen száradtak, többség melegebb ruhadarabokat öltve ült be a nagyobbik rendezvénysátorban tartott hivatalos megnyitóra.

"Esőmenő" bulizók

Bántó Norbert főszervező elsőként Cseke Attila képviselőnek adott szót, aki Szabó Ödön képviselőtársa (a fesztivál ötletgazdája) nevében is köszöntötte a fesztiválozókat. Felelevenítette saját emlékeit, miszerint azokra emlékszik inkább, ahol valami szokatlan történt, például jól eláztak, mint most a "SzabFesztesek". Gratulált a szervezőknek, hogy már az elsőhöz képest is másabb, jobb, eseménydúsabb fesztivált hoznak össze, majd a címben idézett mondattal kívánt jó szórakozást a fiataloknak. Pocsaly Zoltán margittai polgármester elmondta, már előző este tapasztalta, hogy a fiatalok esős időben is tudnak mihez kezdeni egymással (a megjegyzést kuncogások kísérték), majd további támogatásáról biztosította a szervezőket és a résztvevőket egyaránt. Demián Zsolt a helyi ifjúsági szervezet (MIK) elnökeként és társszervezőként biztosított mindenkit, hogy mindent megtesznek a sikeres rendezvény érdekében.

Újratervezés

A fesztivált egy 7 fős csoport már januárban elkezdte szervezni, hogy az esemény napjaiban már egy 50 fős szervezői gárda lássa el a feladatokat - ezt már Bántó Norbert főszervező mondta el. Hozzátette: a tavalyi első fesztiválhoz képest már dupla költségvetéssel dolgoznak, duplázódott a programok, ezen belül a koncertek száma is. Igaz, az eső miatt szükség volt a programok részbeni "újratervezésére", de inkább a halasztás a jellemző, nem a műsorszámok elmaradása. A rövid beszédek után stand up camedy előadás következett, miközben kint még többen költözködtek sátraikkal a kézben, de már gyarapodott a medencékbe merészkedők száma, és a stand parkolójában is kezdett benépesedni a nagyszínpad előtti tér. (A programokról külön számolunk be.)

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!