ERDON Helyi hírek

2014.06.30. 14:09

Vakációs bibliahét Csillagvároson

A Nagyvárad-Csillagvárosi református gyülekezetben június 30. és július 6. között zajlik vakációs bibliahét. A programot idén Válaszút címmel szervezik meg.

A Nagyvárad-Csillagvárosi református gyülekezetben június 30. és július 6. között zajlik vakációs bibliahét. A programot idén Válaszút címmel szervezik meg.

A csillagvárosi gyülekezetben június 30. és július 6. között szervezik meg a vakációs bibliahetet, melyre minden gyermeket szeretettel várnak naponta 10-13 óra között. Már az első napon is nagy volt az érdeklődés a bibliaheti program iránt, kicsik és nagyobbak egyaránt részt vettek a tartalmas közösségi alkalmon. A vakációs bibliaheti programok jó alkalmat teremtenek arra, hogy a gyermekek játékos formában találkozzanak az evangéliummal, ismerkedjenek meg a különböző bibliai történetekkel. Az idei bibliahét a Válaszút címet kapta. „Isten naponta többször, több élethelyzetben döntés elé állít bennünket. Mit választunk? A jót vagy a rosszat? Hogyan döntünk? Isten kedve szerint vagy akarata ellen? A hét programjában öt ószövetségi történetet dolgozunk fel, amelyek által példát adunk a gyermekek elé Noé, Gedeon, Ruth és Dávid személyében, hogy ők hogyan választottak. Mindannyiunknak személyesen kell eldöntenünk, hogy milyen úton járunk. E programmal bibliai példaképeket, követendő jellemvonásokat szeretnénk a gyermekek elé állítani” – fogalmaznak a program idei délvidéki szervezői.

Ének és játék

A bibliai történetek bemutatása mellett a gyermekek énekeket tanulnak, kézműves tevékenységen vehetnek részt, élménypedagógiai játékokat játszhatnak, amelyek segítségével még jobban megérthetik a délelőtt folyamán megismert bibliai történetet, valamint a gyerekek minden nap uzsonnát kapnak, amelyet a nőszövetség készít el. A csillagvárosi bibliahétre a csíksomlyói Csibész Alapítvány csomortáni gyermekotthonából tíz szociálisan hátrányos helyzetű családból származó gyermek is érkezett. Nekik délután külön programmal is készülnek. A vakációs bibliahét szervezésében és lebonyolításában Vinczéné Pálfi Judit és Vincze Zoltán lelkipásztorok mellett, a gyülekezet tagjai is részt vesznek: Kertész Ottilia vallástanár és szociális munkás, Ellenes-Jakabffy Emese tanítónő, presbiter, Vass Gyöngyvér vallástanár és a gyülekezet ifjúsága is.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!