ERDON Helyi hírek

2014.06.18. 20:59

Tanévzáró gyermekfoglalkozás

Nagyvárad- Kedd délután a Kanonok sori székhelyének egyik termében tanévzáró foglalkozást rendezett I-VI. osztályos gyermekek számára a váradi Háló Egyesület.

Nagyvárad- Kedd délután a Kanonok sori székhelyének egyik termében tanévzáró foglalkozást rendezett I-VI. osztályos gyermekek számára a váradi Háló Egyesület.Konrád Csongor, a civil szervezet munkatársa az Erdély Online-nak elmondta, hogy tavaly ősz óta kéthetente bonyolítanak le ilyen típusú tevékenységeket, magyar középiskolás önkéntesek segítségével, amikor úgy adódik, valamilyen ünnepkörhöz kapcsolódó tematikával. Például karácsony előtt adventi koszorúkat készítettek, a farsang idején maszkokat, március 15-ét megelőzőn kokárdákat, a Festum Varadinum keretében akadályversenyeket szerveztek, a húsvét környékén pedig tojásokat festettek. Általában 20-25 gyermek látogatja ezeket az összejöveteleket, akik közül 10-15 rendszeres résztvevő.

A tanév vége után, a nyári vakáció ideje inkább tábort szerveznek, július 7-12. között például immár 20. alkalommal, ezúttal Szentjobbon. A félév lezárásaképp azért tegnapelőtt még egy találkozást meghirdettek, játékos foglalkozás keretében Konrád Katalin beszélt a megjelenteknek a bibliai magvető példázatáról az életkoruknak megfelelően úgy, hogy mindenki meg tudja érteni a lényegét.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!