ERDON Helyi hírek

2014.06.15. 19:59

Fúvószene koncert lesz a filharmóniában

A Nagyváradi Szimfonikus Fúvószenekar június 18-án 19 órai kezdettel a Filharmónia Enescu-Bartók termében újra nagyszabású koncertel várja a minőségi fúvós zenét kedvelőket.

A Nagyváradi Szimfonikus Fúvószenekar június 18-án 19 órai kezdettel a Filharmónia Enescu-Bartók termében újra nagyszabású koncertel várja a minőségi fúvós zenét kedvelőket.

Az együttes 2013 decemberében megkapta a WASBE – Szimfonikus Fúvószenekarok Világszövetsége – arany fokozatát, így zenei minőség tekintetében világszintre lépett Romániából egyedüliként. A zenekar törzsközönsége már megszokhatta, hogy minden alkalommal szép és emlékezetes élményekkel gazdagodik, ez most sem lesz másképp. Teljesen új, minden korosztályt kielégítő műsor várja a koncertre látogatókat. Az est folyamán szólistaként közreműködik Székely István klarinét művész, aki Gulyás László magyaros, pergő Széki Muzsikáját adja elő az együttes kíséretében. A koncert után két nappal a zenekar Szerbiába utazik és részt vesz a Nagybecskereken - szimfonikus fúvószenekaroknak - szervezett nemzetközi versenyen. Természetesen a verseny programja is elhangzik a szerdai koncerten ( John Williams : Olympic Fanfare, Franz Hoffmann : Rumanischer Tanz, Robert Russel Bennett : Suite of old American Dances ). A verseny anyagon kívül igazi ínyencségek fognak elhangzani. Elég, ha csak Georg Friedrich Händel Hallelujájának gospel feldolgozását említjük, vagy J.Strauss Radetzky indulójának szvingesített változatát Bert Paige által feldolgozott Radetzkiana-t. Szóval humoros, komoly, szép és érdekes repertoárt sikerült összeállítani. Jegyeket a koncert előtt a Filharmónia jegypénztárában lehet vásárolni 10 és 15 lej értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!