ERDON Helyi hírek

2014.06.30. 12:22

Bill kapitány vezette az első estét

Deák Bill Gyula volt a sztárvendége a Szent László Napok pénteki napjának a Rhédey kert színpadán, ahol először AG Weinberger és Póka Egon alkalmi zenekara izzította be a közönséget.

Deák Bill Gyula volt a sztárvendége a Szent László Napok pénteki napjának a Rhédey kert színpadán, ahol először AG Weinberger és Póka Egon alkalmi zenekara izzította be a közönséget.

A Szent László Napok péntek esti programjában a blues zenéé volt a főszerep, hiszen a Rhédey kertben felállított nagyszínpadon a magyar blues zenének olyan nagyságai léptek fel, mint Póka Egon, AG Weinberger, valamint Deák Bill Gyula és zenekara. Nagyvárad legismertebb bluesgitárosa AG Weinberger a tőle megszokott és elvárt professzionalizmussal adta elő a közkedvelt blues témákat. Egy olyan zenésztárssal szólaltatta meg a Jimi Hendrix, Cream, stb. dalokat, mint Póka Egon basszusgitáros, a magyarországi blues- és rockéletének megkerülhetetlen alakja.

Hallgassátok Bill kapitányt

Egy ilyen zenei felvezetés után a közönség már lelkileg megfelelően fel volt villanyozva ahhoz, hogy türelmetlenül várja az este sztárvendégének, Deák Bill Gyulának a fellépését. Bill kapitány és fiatal muzsikusokból álló együttese este kilenc óra magasságában lépett színpadra, és nyomott le egy olyan energikus koncertet, amilyet sok fiatal együttes is megirigyelhetne. A közönség nagy szeretettel fogadta Bill kapitányt, és ezt érezhette is az énekes, mert többször megköszönte a közönségnek a fogadtatást. A közönség számára azonban az énekes legfontosabb köszönetnyilvánítása maga a koncert volt. Deák Bill Gyula számos bluesslágerét megszólaltatta ezen az esten, köztük a Rossz vér című himnuszt is. A váradiaknak szóló gesztusként AG Weinbergerrel közösen is előadott egy dalt, de talán a legnagyobb sikert a két sámándal előadásával aratta az István a király rockoperából. Emlékezetes koncert volt, nagyszerű lezárása a péntek estének.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!