ERDON Helyi hírek

2014.05.07. 13:49

Megnyílt a könyvvásár

Szerdán nyílt meg és vasárnapig tart a nagyváradi Nagyvásártéren (December 1. tér) megszervezett Gaudeamus könyvvásár, melyen magyar nyelvű könyvek csak elvétve találhatók.

Szerdán nyílt meg és vasárnapig tart a nagyváradi Nagyvásártéren (December 1. tér) megszervezett Gaudeamus könyvvásár, melyen magyar nyelvű könyvek csak elvétve találhatók.

Az eseményt a Román Rádió szervezi általában a területi rádióstúdiók segítségével, de mivel Nagyváradon nincs stúdiója a Román Rádiónak, ezért itt a nagyváradi önkormányzat közreműködésével hozták (sátor)tető alá a könyvvásárt. A hivatalos megnyitón Dan Rosca, a Román Rádió kolozsvári stúdiójának a képviselője hangsúlyozta, hogy ez az első alkalom, hogy a Gaudeamus könyvvásár érinti Nagyváradot, és kifejezte reményét, hogy ez egy jó kezdetnek fog bizonyulni a jövőre nézve. Vladimir Epstein a Gaudeamus könyvvásár igazgatója a maga során kifejtette, hogy ez a könyves seregszemle huszonegy éves múltra tekint vissza, és jelenleg Európa tíz legfontosabb könyvvásárának egyikeként tartják számon. Epstein hangsúlyozta a könyvvásár interaktív jellegét, ti. az olvasók szavazhatnak az általuk legkedveltebbnek ítélt könyvre, és a szavazatukat leadó olvasók között az esemény szponzorai által felajánlott ajándékokat sorsolnak ki. A nagyváradi könyvvásárt annak tiszteletbeli elnöke, Ioan Moldovan, a nagyváradi Familia folyóirat igazgatója nyitotta meg hivatalosan. A Nagyvásártéren (December 1. tér) a román katona szobra mellett felállított sátorban ötven kiadó árulja kiadványait, természetesen zömmel román nyelvű könyveket, de idegen, főleg angol nyelvű kiadványok (szótárak, nyelvtankönyvek, enciklopédiák, szépirodalom) is szép számmal vannak. Magyar nyelvű könyvek azonban néhány címtől eltekintve gyakorlatilag nem találhatók itt. A könyvvásár naponta 10 és 20 óra között, vasárnap pedig délután három óráig látogatható. A belépés ingyenes.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!