ERDON Helyi hírek

2014.04.07. 13:14

Útjára indult a Partiumi Egyetemi Napok

Hétfőn kezdetét vette a Partiumi Keresztény Egyetem Diákszervezetének egyik legnagyobb rendezvénye, a Partiumi Egyetemi Napok, amelyet április 7–11. között tartanak.

Hétfőn kezdetét vette a Partiumi Keresztény Egyetem Diákszervezetének egyik legnagyobb rendezvénye, a Partiumi Egyetemi Napok, amelyet április 7–11. között tartanak.

A Partiumi Keresztény Egyetem Diákszervezete (PKED) április 7–11. között immár ötödik alkalommal szervezi meg a Partiumi Egyetemi Napok (PEN) elnevezésű rendezvényét. A PEN a korábban különböző időpontokban megtartott szaknapok összevonásával született, célja pedig, hogy az egyetem szakjai saját napjuk keretén belül mutatkozhassanak be a hét során nem csak az egyetemi közösségnek, de az egyetem falain kívülről érkező érdeklődőnek is. A színes programválaszték előadásokat, interaktív foglalkozásokat, vetélkedőket, kiállítást és táncházat is magában foglal, esténként a napot zenés-táncos mulatság zárja. A PEN megnyitóját április 7-én, hétfőn reggel szervezték meg, amelyen Ráksi Lajos egyetemi lelkész tartott nyitóáhítatot, majd dr. Flóra Gábor, a PKE kancellárja üdvözölte a megjelenteket az Alapító Tanács, a Szenátusi Tanács és dr. János Szabolcs rektor nevében. Székely Beáta PKED elnök köszöntőjében kiemelte, hogy „az egyetem egy egész héten át megnyitja kapuit, minden nap vendégelőadók fogják érdekesebbé tenni az amúgy sem túl szürke hétköznapokat”.

Nyílt nap

Hétfőn lezajlott a szociális munka nap, a közgazdaságtan nap és az angol – angol-román nap. Kedden pedig nyílt nappal várják a középiskolás diákokat. A nyílt nap megnyitóját reggel 10 órától tartják meg az egyetem dísztermében, majd az érdeklődők egész nap különböző programokon vehetnek részt, továbbá az esemény teljes időtartama alatt látogathatóak a különböző szakok, szervezeti egységek standjai az Arany János Kollégium udvarán, ahol tanároktól és hallgatóktól lehet friss információkat szerezni a képzésekkel kapcsolatban. A különböző tematikus foglalkozások mellett egész napos programként szerveznek egyetemtúrát (indulás minden félórában a PKED sátor elől) és PKE Counter-Strike bajnokságot a PKED sátor előtt. A nyílt nap mellett kedden tartják meg a szociológus napot, a közgazdaságtan, a német és a tanító- és óvóképző napot. Április 9-én szervezik meg a képzőművészet napot és a tanító- és óvóképző napot, míg csütörtökön zenepedagógia és magyar napot tartanak. Az esemény teljes programja megtekinthető az egyetem honlapján (www.partium.ro).

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!