ERDON Helyi hírek

2014.04.16. 17:20

Május elején várható döntés

Várhatóan április végén, május elején dönt a Bihar Megyei Táblabíróság arról, hogy felfüggeszti-e a nagyváradi iskolahálózatra vonatkozó nagyváradi helyi tanácsi határozat alkalmazását.

Várhatóan április végén, május elején dönt a Bihar Megyei Táblabíróság arról, hogy felfüggeszti-e a nagyváradi iskolahálózatra vonatkozó nagyváradi helyi tanácsi határozat alkalmazását.

Mint arról annak idején beszámoltunk, januárban három RMDSZ-es nagyváradi helyi tanácsos a táblabíróságon támadta meg a Helyi Tanács által elfogadott, a helyi iskolahálózatra vonatkozó határozatot. A váradi önkormányzat ennek a határozatnak az alapján szüntette meg a biharpüspöki önálló Juhász Gyula iskolát. Utólag a politikusok kérték azt is, hogy a táblabíróság függessze fel a határozat alkalmazását mindaddig, amíg le nem záródik a per. Ritli László Csongor RMDSZ-es nagyváradi helyi tanácsi képviselő, a beadvány egyik kezdeményezője az ügy kapcsán lapunknak elmondta, hogy mind a felfüggesztésre vonatkozó beadványuk, mind pedig a tanácsi határozatot megtámadó beadványuk ügyében halasztott a Bihar Megyei Táblabíróság. A felfüggesztés ügyében április 30. körül várható ítélet. Ennek kapcsán Ritli László Csongor kijelentette: amennyiben a bíróság nem függeszti fel a tanácsi határozat alkalmazását, akkor a felperesek, azaz az RMDSZ-es tanácsosok fellebbeznek, ha pedig felfüggesztik, akkor feltehetőleg a polgármesteri hivatal fog fellebbezni az ítélőtáblához. A tanácsi határozat hatályon kívül helyezéséről szóló pert várhatóan májusban tűzi napirendre a táblabíróság. Ritli László Csongor bejelentette, hogy január, vagyis a per kezdeményezése óta a Bihar Megyei Főtanfelügyelőség kiadott két határozatot, amelyekben felkéri a Szacsvay iskolát és az 53. számú óvodát, hogy vegyék át a Juhász Gyula iskola osztályait, illetve óvodai csoportjait. Az RMDSZ-es tanácsosok ezt a két határozatot is megtámadták a táblabíróságon.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!