ERDON Helyi hírek

2014.04.07. 16:55

Keresztút a bazilikában

Pantea Tibor kolozsvári ferences szerzetes vezetésével járták végig a keresztutat a hívek tegnap délután a nagyváradi római katolikus bazilikában.

Pantea Tibor kolozsvári ferences szerzetes vezetésével járták végig a keresztutat a hívek tegnap délután a nagyváradi római katolikus bazilikában.

A nagyváradi Caritas Catolica vezetősége és munkaközössége hétfőn délután közösen végzett keresztúti áhitatot tartott a nagyváradi székesegyházban. A keresztút állomásairól szóló elmélkedéseket Pantea Tibor ferences szerzetes atya vezette. A keresztút végigjárása előtt a bazilika kápolnájában tartott elmélkedésen a szerzetes a szolgálatról, annak fontosságáról beszélt a Caritas Catolica munkaközösségének. Kiemelte, hogy időről időre tisztáznunk kell magunkban azt, hogy miért szolgálunk. Mint mondta, minden ember szolgál valaminek, vagy valakinek: van aki a rutinnak, van aki a saját önzésének, és van aki Istennek szolgál. A szolgálat azt jelenti, hogy odaadom magam másért. Elmondta, hogy ha a másokért végzett szolgálatot szeretettel végezzük, ezzel Istent visszük bele a szolgálatba, és az ilyen szolgálatnak köszönhetően a másik ember is megtapasztalja az isteni szeretet megváltó csodáját. A szerzetes leírta azt a folyamatot, ahogyan az ember felvállalja az Istennek tetsző szolgálatot. A szerzetes leszögezte, hogy mindig az Isten teszi meg az első lépést felénk, és olyan helyre vezet minket, ahová nem akarunk menni. A harmadik lépés az, amikor az ember elfogadja azt, hogy Isten vezeti, és végül mindennek hatására válik a felvállalt szolgálat a szolgálatot végző lelki örömére. Az áhítatot követően a hívek végigjárták a keresztutat a bazilikában a ferences szerzetes vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!