ERDON Helyi hírek

2014.04.21. 10:58

Ismét Nyuszi ült a parkban

Nagyvárad- Az RMDSZ várad-réti körzeti szervezete idén nagyszombaton is megrendezte húsvéti programkavalkádját a Petőfi-parkban, Nyuszi ül a parkban címmel. Gazdag kínálat várta az érdeklődőket.

Nagyvárad- Az RMDSZ várad-réti körzeti szervezete idén nagyszombaton is megrendezte húsvéti programkavalkádját a Petőfi-parkban, Nyuszi ül a parkban címmel. Gazdag kínálat várta az érdeklődőket.

A gyermekek nagy örömére a várad-réti RMDSZ által a Petőfi-parkban megszervezett Nyuszi ül a parkban elnevezésű programkavalkád az idén nagyszombaton immár tizenkettedik alkalommal került lebonyolításra. Eleinte úgy tűnt, hogy az időjárás ismét megtréfálja a szervezőket- tavaly a bábszínházban kellett megszervezni a rendezvényt a zuhogó eső miatt-, Tripa Renáta műsorvezető irányításával azonban együttes erővel sikerült elűzni a felhőket, „akik” hallgattak a huss felszólításra. Az együttlét egyik fénypontja, a tojáskereső verseny 10 órakor kezdődött: Huszár István önkormányzati képviselő biztatására két kategóriában- óvodások és iskolások- rajtoltak a csillogó szemű gyerekek, hogy nagy lelkesedéssel felkutassanak az elrejtett több mint 700 piros tojás közül legalább tízet, amiért jutalom járt.

Rajzverseny

A változatos programban szerepelt még bábelőadás, locsoló-, valamint rajzverseny is, a téma Az én húsvétom volt. Kohr Mária tanítónő kézműves-foglalkozásokkal várta a gyermekeket, és a gyöngyfűzés sem maradt el. A jótékonysági célt szolgáló tombola ára változatlan maradt- két lej-, a nyereménytárgyak változatosak voltak, a fődíj pedig egy tapsifüles volt. Lehetett még ugyanakkor nyuszikat és csibéket is simogatni.

Figyelemre méltó, hogy a helyszínen elkülönítenek egy külön részt, ahol a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett váradi Szent Angéla-ház lakói számára gyűjtöttek tartós élelmiszereket, és bár még nem döntöttek erről, valószínű, hogy a tombolabevételt is ezen gyermekek javára ajánlják fel. A rendezvényt többen is támogatják: Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke, Simon Ferenc vállalkozó, Fodré Gabriella, az RMDSZ Nőszervezet területi koordinátora, valamint cégek.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!