ERDON Helyi hírek

2014.04.14. 13:36

Adatok a nyugdíjbiztosításról

Bárki, aki állami nyugdíjbiztosítással rendelkezik, feliratkozhat a www.cnpp.ro honlapra, melyen különféle személyes információkat kérhet le - tudatja a Bihar megyei Nyugdíjpénztár.

Bárki, aki állami nyugdíjbiztosítással rendelkezik, feliratkozhat a www.cnpp.ro honlapra, melyen különféle személyes információkat kérhet le - tudatja a Bihar megyei Nyugdíjpénztár.

Megtekintheti például a munkakönyvének a szkennelt változatát, vagy áttanulmányozhatja a nyugdíjbiztosítási hozzájárulását 2001-ig visszamenőleg, régiségét, bruttó jövedelmét az elmúlt évek során – függetlenül attól, hogy munkaadójának székhelye Biharban, avagy más megyében található. Megtekintheti továbbá nyugdíjpontszám értékét is, 2001 áprilisáig visszamenőleg, illetve egyebek mellett megtudhatja azt is, hogyan áll az általa választott privát nyugdíjpénztárhoz folyósított összegekkel (az úgynevezett PILONUL II keretein belül).

Mindehhez először is ki kell nyitni az említett honlapot, majd a “De ce să îmi fac cont” (miért iratkozzak fel) című szekciónál ki lehet tölteni az online adatlapot, majd az adatlap kinyomtatott változatát, a személyazonossági okirat másolatával együtt le kell adni a nyugdíjpénztár székhelyén. Az adatfeldolgozást követően az igénylő kap majd egy felhasználói nevet és egy jelszót, mellyel be tud majd lépni és lekérheti a személyes adatokat. Mindezzel kapcsolatban további információkért a 0259/472237, valamint a 0259/472238 telefonszámokat lehet hívni, ezenkívül a Bihar megyei Nyugdíjpénztárnak a biztosítottak nyilvántartását vezető irodájában is tájékoztatással szolgálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!