ERDON Helyi hírek

2014.04.10. 12:49

A legtekintélyesebb erdélyi borszakértő Váradon

Dr. Csávossy György, a Magyar Borakadémia Örökös Tagja, borász, költő, színműíró volt a nagyváradi Vura vinotéka vendége szerda este.

Dr. Csávossy György, a Magyar Borakadémia Örökös Tagja, borász, költő, színműíró volt a nagyváradi Vura vinotéka vendége szerda este.

A nagyenyedi Takács Pincészet mutatkozott be szerdán este a nagyváradi Vura Vinotékában. A rendkívüli borkóstolón Takács Attila ismertette a pincészet hét borfajtáját, ugyanakkor előadást tartott a pincészet szakmai tanácsadójaként tevékenykedő dr. Csávossy György is, aki esszéiből, verseiből olvasott fel az érdeklődő közönségnek. A Vura vinotéka programszervezője, Pálfi Noémi elöljáróban mind lapunknak, mind pedig a jelenlevőknek kifejtette: „óriási megtiszteltetés számunkra, hogy Csávossy György elfogadta meghívásunkat, az erdélyi borászat doyenje ő, akinek életét a kultúra mellett a borkultúra iránti szeretete határozta meg.” Pálfi Noémi kiemelte, hogy Csávossy György nagy örömére szolgált az, hogy a nagyenyedi borászat vezetőjének, Takács Attilának a személyében egy olyan fiatal borászra talált, akinek át tudja adni azokat a titkokat, azt a sok tudást, amit az évtizedek során összegyűjtött. Az irodalmi borkóstolón Csávossy György irodalmi munkáinak meghallgatása mellett a jelenlevőknek alkalmuk volt olyan különleges borokat is megkóstolni, melyeket Csávossy György nemesített ritka szőlőfajtákból, és azokat a nemesítéseket máshol nem lehet megtalálni. A jó hangulatú, tartalmas eseményen a borászat, a borkultúra számos kérdéseiről beszéltek az előadók.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!