ERDON Helyi hírek

2014.03.23. 14:47

Anne Frank kiállítás

A Tikvah Egyesület és a Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár közös szervezésében április 2-án Anne Frank emlékkiállítás nyílik a könyvtár nagyváradi székhelyén.

A Tikvah Egyesület és a Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár közös szervezésében április 2-án Anne Frank emlékkiállítás nyílik a könyvtár nagyváradi székhelyén.

A kiállítás részleteiről pénteken délben beszéltek a szervezők a leendő helyszínen, a Șincai könyvtár váradi székhelyén. Mariana-Emilia Teszler a Tikvah Egyesület elnöke elmondta, hogy a kiálllításmegnyitó április 2-án, délelőtt tizenegy órai kezdettel lesz. Az esemény egyik támogatója a hollandiai Anne Frank House, és a megnyitón jelen lesz Hollandia romániai nagykövete is. Mariana-Emilia Teszler kifejtette, hogy a kiállítás célja, azon kívül, hogy be akarja mutatni a kis Anne Frank életét, hogy felhívja a figyelmet a diszkrimináció, a rasszizmus veszélyeire, illetve a demokrácia és a szabadság fontosságára. A harminckét pannóból álló kiállítás két hétig lesz látogatható a könyvtárban, ebben az időszakban a hétfőnként és csütörtökönként tizenegy, tizenkettő, és egy órától levetítenek egy filmet is Anne Frankról, de kérésre más időpontokban is lejátsszák a mintegy fél órás hosszúságú filmet. Mariana-Emilia Teszler hozzátette, hogy a kiállítás célközönsége a 11-18 éves fiatal korosztály, de természetesen bármelyik korosztályt szívesen látják majd. A magyar és román nyelvű pannókat a tervek nem csak Nagyváradon állítják ki, hanem el szeretnék vinni Kolozsvárra, Marosvásárhelyre, Temesvárra és Zilahra is. A sajtótájékoztatón Ligia Mirișan, a könyvtár igazgatója elmondta: Nagyvárad multikulturális város, és az ebből a tényből is fakadó értékeket ápolni kell. Ebben nyújt segítségen Mariana-Emilia Teszler, aki fontos projektek megvalósítására vállalkozik. Ezeknek a projekteknek a megvalósításában természetesen örömmel nyújt segítséget a könyvtár, tette hozzá az igazgató. Tavaszi Hajnal, az intézmény aligazgatója a maga során kifejtette, hogy a Tikvah Egyesület megkezdte a holokauszt emlékét ápoló eseménysorozatát, melynek keretében tartozik az Anne Frank tárlat is.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!