ERDON Helyi hírek

2014.02.10. 08:38

Újra megszervezik a házasság ünnepét

A Bihar Megyei Nőszövetség más intézményekkel és szervezetekkel közreműködve idén február 10–25. között negyedik alkalommal szervezi meg a házasság ünnepét Nagyváradon.

A Bihar Megyei Nőszövetség más intézményekkel és szervezetekkel közreműködve idén február 10–25. között negyedik alkalommal szervezi meg a házasság ünnepét Nagyváradon.

A két hetes program részleteiről a február 7-i beharangozó sajtótájékoztatón Mioriţa Săteanu, a Bihar Megyei Nőszövetség elnöke beszélt. Mint elmondta, a váradi program, a nemzetközi projekt részeként jött létre. A házasság ünnepével a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a házasság intézményének fontosságára, továbbá bátorítani szeretnék a fiatalokat, hogy ne féljenek oltár elé állni, ha már megtalálták életük szerelmét, valamint további cél a család intézményének és a tartós kapcsolatoknak a védelme. Az idei két hetes program során lesznek konferenciák, kerekasztal beszélgetések, tematikus filmvetítések, interaktív beszélgetések és programok különböző oktatási intézmények diákjaival, szórólaposztás, tematikus esszéversenyek, rádióműsorok stb. A sajtótájékoztatón a különböző események koordinátorai ismertették programjaikat. Idén is megszervezik az idős és fiatal házaspárok közös vacsoráját, valamint a február 14–16. között az Antonio Alexe sportcsarnokban megszervezésre kerülő Expo Mariage esküvői vásáron is jelen lesznek egy standdal, ahol tanácsadással, beszélgetéssel várják a házaspárokat és a leendő házaspárokat.

Program

A február 10–25. között zajló házasság ünnepének hivatalos megnyitójára február 10-én 17 órától került sor a váradi Gheorghe Şincai megyei könyvtárban. Február 11-én a Transilvania műszaki iskola diákjaival szerveznek különböző programokat, február 12-én pedig a 34. számú óvodában, a Mihai Viteazul műszaki iskolában, valamint a váradi börtönben. Február 13-án folytatódik a tematikus foglalkozás a Partenie Cosma Gazdasági Líceumban, valamint 20-21 óra között a Mária Rádióban hallgathatnak beszélgetést a házasság témájában. Február 14-én a váradi Iuliu Maniu Görögkatolikus Teológiai Líceumban lesz foglalkozás, míg a váradi Bookafeban 18 órától Kővári Kati koncert lesz Bálint nap alkalmából. Február 17-én 18 órától a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban szerveznek beszélgetést, míg ugyanaznap reggel ismét a Mihai Viteazul iskolában. Február 18-án kerekasztal beszélgetésre kerül sor a Szent Pál Közösség tagjaival, míg 19-én az Aurel Lazăr Elméleti Líceum diákjaival. Február 19-én még sor kerül rajzkiállításra a köröstarjáni 1-es számú Általános Iskolában, beszélgetésre a Mihai Viteazul iskola magyar szakos diákjaival, valamint interaktív beszélgetésre és pszichodráma foglalkozásra a Fr. Schiller Német Elméleti Líceumban. Február 20-án a Bihorul sportiskolában és a mezőtelegdi 1. számú speciális iskolaközpontban tartanak foglalkozásokat, míg február 21-én a 45. számú Ion Creanga óvodában és a Szent László líceumban. Február 24-én lesznek még beszélgetések és könyvbemutató.

Tanácsadás

A február 10-25 zajló kampány során minden nap 8.30-11.30 és 19-21 órák között lesz ingyenes házasság előtti tanácsadás dr. Alin Creţu és Crina Creţu pszichológusok rendelőjében (Sovata utca, 40, Q4-es tömbház, B lépcsőház, 12. lakás). Továbbá a kampány egész időszakában a Bookafe 15-18 óra között különböző akciókkal várják az érdeklődőket. A programsorozat zárórendezvényére február 25-én kerül sor.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!