ERDON Helyi hírek

2014.02.20. 18:05

Telekcsere a parkosítás érdekében

Mint ismeretes a nagyváradi önkormányzat uniós finanszírozást nyert egy park kialakítására a Kálvária (Gomba) domb oldalában.

Mint ismeretes a nagyváradi önkormányzat uniós finanszírozást nyert egy park kialakítására a Kálvária (Gomba) domb oldalában. A pályázat gyakorlatba ültetéséhez azonban arra van szükség, hogy az önkormányzat minden ott lévő telket saját tulajdonában tudjon. A nagyváradi helyi tanács legutóbbi ülésén elfogadott két határozattervezetet, melyek lehetővé teszik a dombon lévő utolsó, más tulajdonban lévő parcellák megszerzését is. Az elfogadott helyi tanácsi határozatok szerint a város megegyezett az Exclusiv Imobiliare kft.-vel 4150 négyzetméternyi telek megvásárlásáról. A város 131.721 eurót fizet ezért a területért a cégnek. Emellett az önkormányzat megegyezett a görög katolikus egyházzal is, mely utóbbi átadja a városnak a Csengeri/Olteniei utca végén lévő 1936 négyzetméternyi telkét, cserébe pedig kap két másik telket, az egyiket a Cantacuzino és a Michelangelo utcák kereszteződésében, egyet pedig a Molière utcában. Megjegyzendő, hogy e két telek összesen akkora, mint amekkora telket az egyház ad át a városnak. Az elfogadott határozat értelmében a felek húsz évre adják egymásnak haszonkölcsönbe a telkeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!