ERDON Helyi hírek

2014.02.24. 08:29

Hangulatos farsangi mulatság az NDF-nél

Az elmúlt hétvégén a Német Demokrata Fórum nagyváradi szervezete hangulatos és vidám farsangi mulatságot rendezett a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

Az elmúlt hétvégén a Német Demokrata Fórum nagyváradi szervezete hangulatos és vidám farsangi mulatságot rendezett a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

Február 22-én, szombaton délután szervezte meg a váradi Német Demokrata Fórum (NDF) a hagyományosnak számító farsangi mulatságot a PKE alkalomhoz illően feldíszített dísztermében. A vidám eseményre idén is nagyon sokan érkeztek gyermekek, fiatalok és idősek egyaránt. A megjelenteket Helene Vodă elnök köszöntötte, majd a kulturális program a Friedrich Schiller Német Elméleti Líceum második osztályosainak táncával kezdődött el. A délután során Rob Vivien és Tóth Andrea énekelt, vidám tánccal lépett fel az NDF fiataljaiból álló Regenbogen tánccsoport, a palotai Vadrózsák tánccsoport és egy különleges tánccal az Enzian tánccsoport. A mulatságon különböző háztartási cikkekre lehetett licitálni és volt tombolahúzás is. Farsangról lévén szó nem maradhatott el a jelmezes felvonulás sem. A legötletesebb, legeredetibb jelmezeket díjjal jutalmazták. A kulturális műsor után a Hoffmann zenekar szolgáltatta a muzsikát az estig tartó tánchoz.

Fiatalok egyesülete

A farsangi mulatságon Theisz Arnold bejelentette, hogy megalapítják a Német Fiatalok Egyesületét, ahova várják minden németül tudó és beszélő, 15-18 év közötti fiatalok jelentkezését. A program február 28-án indul, és ezt követően minden pénteken 17 órától várják a fiatalokat az NDF váradi székhelyének nagytermébe. A közös programokon a majdani tagoknak lehetőségük lesz a német nyelv gyakorlása mellett, új barátságokat kötni, közös szabadidős programokon, kirándulásokon, műhelymunkákon részt venni.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!