ERDON Helyi hírek

2014.02.12. 13:19

Felfüggesztették az kick-box klub tagságát

A Magyar Kempo Szövetség (MKSZ) az állítólagos "pénzügyi visszaélések" hatására felfüggesztette a hozzá tartozó érmihályfalvi Aladin Hero Team szövetségi tagságát, sportolói nem vehetnek részt versenyeken. Erről kedden délben küldtek értesítést.

A Magyar Kempo Szövetség (MKSZ) az állítólagos "pénzügyi visszaélések" hatására felfüggesztette a hozzá tartozó érmihályfalvi Aladin Hero Team szövetségi tagságát, sportolói nem vehetnek részt versenyeken. Erről kedden délben küldtek értesítést.

A napokban az érmihályfalvi városvezetőket ért állítólagos visszaélések ügyébe a helyi Aladin Hero Team kick-box csapat neve is belekeveredett. A klub sportolói is részt vettek a szombaton a téma kiváltotta demonstráción, Kovács Zoltán klubvezető már akkor megemlítette, hogy ennek kihatásai lehetnek. Jóslata sajnos beigazolódott: kedden délben megérkezett villanypostán az a levél, melyben Lovász Gábor, a MKSZ alelnöke a következőképpen fogalmaz: "Azt a hírt kaptuk, hogy az Ön által vezetett Aladin Hero Team pénzügyi visszaélésbe keveredett. Sajnálattal közlöm, hogy amíg ez a helyzet nem tisztázódik, addig a Szövetség válogatott keretébe delegált versenyzők (nevek felsorolása) sem a félkészítőkön, sem a versenyeinken nem vehetnek részt. Továbbá, ha nem tisztázódik a helyzet, úgy kénytelenek leszünk az egyesület szövetségi tagságát is megszüntetni."

Legeredményesebb klub

Kovács Zoltán szerkesztőségünk kérdésere elmondta: a klub könyvelésében semmi takargatnivalója nincs, azt minden év márciusában ellenőrzi az adóhatóság. Így volt ez tavaly is, így lesz idén is, ám a versenyek tekintetében már késő lesz, ezért megpróbálja hamarabb megszerezni, hiszen szeretnének részt venni idén is a március közepén rendezendő Juhász Ferenc Emlékkupán, majd az április végi budapesti VB-n. Kovács Zoltán jogos büszkeséggel tette hozz: 2013-ban a MKSZ 40 klubja között kiérdemelték a legeredményesebb klub címét, ami a legtöbb versenyen való részvételt, a legtöbb megszerzett érmet és a legtöbb versenyeztetett sportolót jelenti. "Ezt oklevelekkel bizonyítani tudom, nem mint mások a visszaélés vádját" - fogalmazott a sportember. A klubnak 40, a MKSZ-ben regisztrált tagja van, további 30 fő jár rendszeresen edzésre, az életkori megoszlás 5 és 44 év közötti. Az "aladinosok" a város közéleti tevékenységeiből is kiveszik részüket, például önkéntes akciókban, vagy Nyíló Akác Napok lebonyolításában. A klub fontolgatja, hogy a pillanatnyi helyzet okán hitelrontás miatt jogi lépéseket tesz, mondta Kovács Zoltán.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!