ERDON Helyi hírek

2014.02.10. 14:58

Diákprogramok a Posticumnál

A nagyváradi Posticum több programot is szervez az idén diákoknak az Iskola másként elnevezésű hét időszakára – többek között interaktív kiállítást, kirándulást, játékos zenetanulást.

A nagyváradi Posticum több programot is szervez az idén diákoknak az Iskola másként elnevezésű hét időszakára – többek között interaktív kiállítást, kirándulást, játékos zenetanulást.

Az időutazás során Jézus szenvedéstörténetének különböző állomásai elevenednek fel. A főleg (de nem kizárólag) gyerekek számára készült kiállítás elsődlegesen nem intellektuális, hanem érzelmi síkon szembesít a nagyheti események által felvetett és akarva-akaratlan mindannyiunkat foglalkoztató kérdésekkel. A program időtartama 45 perc és április 7-én, 9-én és 11-én, azaz hétfőn, szerdán és pénteken magyarul, 8-án és 10-én, vagyis kedden és csütörtökön pedig románul zajlik. A belépő 3 lej.

Grafológia

A pályaorientáció grafológiai vonatkozásairól zajlik előadás április 10-én magyarul, 11-én pedig románul. A pályaválasztási grafológiai vizsgálat arra mutat rá, hogy egy adott személyhez, illetve annak képességeihez, adottságaihoz, lehetőségeihez melyek a legmegfelelőbb foglalkozások. Nyolcadikos, illetve tizenkettedikes diákokat várnak, egyszerre két-három osztály vehet részt, a program időtartama másfél óra. Előadó: Gáspár Jolán Andrea grafológiai szakoktató, a helyszín a Posticum díszterme. A belépő 5 lej.

‘’Élet a tanyán’’- címmel kétórás programokat szerveznek a Posticum tanyáján gyerekek számára, ezen a foglalkozáson minimum 40-45 fő részvétele szükséges. A program során lesz kenyérsütés, állatnézés, szekerezés, a részvételi díj 5 lej.

Játékosan

Április 11-én 8 és 13 óra között játékos hangszerbemutatót szerveznek kisiskolásoknak, az Il Pastor Fido régizene-együttessel. Programfelelős: Gáti Sándor, a Nagyváradi Állami Filharmónia művésze. A belépti díj öt lej, a helyszín a Posticum díszterme. Az együttes tagjai: Török Apollónia (fuvola), Gáti Sándor (oboa) és Garai Zsolt (csembaló).

Fő céljuk a barokk kor zenei világának megelevenítése korhű hangszerek segítségével. Fontosnak tartják a barokk kor változatos zenéjének elérhetővé tételét a széles közönség számára. Ennek érdekében hangszerbemutatóval egybekötött zenei foglalkozást nyújtanak a kicsinyeknek.

Könyvbemutató

Sikli László Történelmi ABC című verseskötetét mutatják be április 7-én és 8-án, azaz hétfőn és kedden az I-IV osztályosoknak. Egyszerre két-három osztály vehet részt, a program időtartama 45 perc, helyszín a Posticum díszterme, a belépti díj 5 lej. Az előadás során a gyerekek megismerkedhetnek a vers játékos ritmusával, de egyúttal bíztatás a felnőttek számára is, hogy olvassanak, meséljenek a gyermekeknek, unokáknak és tanítsák meg nekik a verset. Míg a gyermek a könyv mintájára kifest egy betűt, vagy képet, ezerszer fog szikrázni a fejében az adott hős neve és soha nem fogja elfelejteni. Mindezekről részletek a www.posticum.ro honlapon, illetve a 0259.431398 telefonszámon tudhatók meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!