ERDON Helyi hírek

2014.01.30. 15:51

Értékes műszereket adtak át

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön az Xterra Sportklub tagjai a 24 óra egy mosolyért akció nyomán vásárolt infúzió adagoló készülékeket a gyermekonkológiai osztály képviselőinek.

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön az Xterra Sportklub tagjai a 24 óra egy mosolyért akció nyomán vásárolt infúzió adagoló készülékeket a gyermekonkológiai osztály képviselőinek.

Az Xterra Sportklub részéről Szokolszky István köszöntötte az egybegyűlteket, majd dr. Ritli László gyermekonkológus és gyermekgyógyász főorvos szólt ezeknek a műszereknek a jelentőségéről. Dr. Miculschi Gabriela, a felnőtt hematológiai osztály ideiglenes osztályvezető főorvosa visszaemlékezett azokra az időkre, amikor infúzió adagolók híján a gyermekonkológiai osztályon nemegyszer a kis betegek hozzátartozói kellett számlálják az infúzió cseppjeit. Rövid idő alatt világos lett számukra, hogy infúzió adagolók nélkül nem boldogulnak, a kis pácienseknél jelenleg nemegyszer kettőt is működésbe helyeznek egyszerre, ha kétféle kezelésre van szükség.

Örömmel

Szokolszky István elmondta: 144 kilométert futott, nem tudta túllépni a tavalyi eredményét, szeretné, ha jövőre jobban teljesítene. Demeter István Etele, aki spinning biciklin pedálozott egy napon keresztül, megemlítette: amatőr sportoló, s örömet talál abban, hogy karitatív jellegű rendezvényeken vegyen részt. Bereczki Tibor, aki szintén kerékpározott, kifejtette: a hangsúly nem a teljesítményen van, hanem azon, hogy segítséget tudjanak nyújtani a rászoruló gyerekeknek. Mint elhangzott, a december 20-án és 21-én zajló akción dr. Cârsteanu Dombi András fogorvos is velük kerékpározott 24 órán keresztül.

Támogatók

Mint arról már olvashattak, a Lotus Marketben zajló akció célja az volt, hogy pénzt gyűjtsenek a nélkülözhetetlen eszközök megvásárlására. Amint a sportklub képviselői a tegnapi átadási rendezvény során elmondták, örömmel tapasztalták, hogy nagyon sok magánember jött adakozni. Mégis, fő szponzoraik, a Transolut és a Comau cégek támogatása nélkül nem gyűlt volna össze elég pénz. A Gavril Curteanu városi kórházban zajló rendezvényen részt vett Luciana Foltuţ, a Lotus Market marketingfelelőse is, aki elmondta, örömmel vállaltak részt az akcióban.

A második alkalommal megszervezett huszonnégy óra egy mosolyért rendezvényt eredményesnek tartják, annál is inkább, mivel 20.700 lej gyűlt össze, jelentősen több, mint tavaly. Az utolsó generációs infúzió adagolókon kívül különféle tartozékokat és fogyóeszközöket is vásároltak a gyermekonkológiai osztály számára. Amint a szervezők elmondták, az akciót mindenképp meg szeretnék szervezni az idén is – lehet, hogy ezúttal egy kis versenyt is a programba iktatnak.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!