ERDON Helyi hírek

2013.12.10. 13:36

Végleges ítélet Moraru ügyében

A Legfelső Semmítő- és Ítélőszék hétfőn hozott végleges ítéletet Cosmin Moraru ügyvéd ügyében, akit anyósa megölésével vádolnak. Morarut 13 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A Legfelső Semmítő- és Ítélőszék hétfőn hozott végleges ítéletet Cosmin Moraru ügyvéd ügyében, akit anyósa megölésével vádolnak. Morarut 13 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A tárgyaláson a bíróság elutasította mind Moraru ügyvédjének fellebbezését, aki a büntetés csökkentését kérte, mind pedig a Nagyváradi Ítélőtábla mellett működő ügyészség ügyészeinek fellebbezését, akik a súlyos bűntettre hivatkozva a büntetés növelését kérték. Így Cosmin Morarut az ítélőtábla által már július 22-én kiszabott 13 évnyi letöltendő börtönbüntetésre ítélték. A döntés végleges. Júliusban Moraru beismerte tettét és kérte, hogy ügyét egyszerűsített eljárással kezeljék, vagyis csak az ügyészek által összegyűjtött bizonyítékok alapján. Ez az eljárási mód lehetővé tette, hogy a kiszabható büntetés időtartamát is lecsökkentse egy harmaddal: ebben az esetben a gyilkosságért kiszabható legkevesebb tíz és legtöbb húsz év letöltendő börtönbüntetés határait lecsökkentették hat év és nyolc hónaptól terjedően 13 év és négy hónapra.

További eljárások

A börtönbüntetés mellett Moraru nem gyakorolhatja polgári jogait a büntetés letöltését követő öt évben, kötelezték 20.000 lejes jogi költségek kifizetésére és miután kiszabadul biológiai mintát kell adjon, hogy bevezethessék egy országos bűnözői nyilvántartó rendszerbe. Az ügyvéd felesége, Pazurik Krisztina ellen még tart az eljárás, őt gyilkosságban való bűnrészességgel vádolják. Szintén külön tárgyalják Pazurik testvérének követelését. A testvér több mint 250.000 eurós erkölcsi kártérítés kifizetését követeli Morarutól és feleségétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!