ERDON Helyi hírek

2013.12.15. 13:58

Színes program Csillagvároson

Különféle interaktív foglalkozások zajlottak szombaton, a Nagyvárad-Csillagvárosi Református Templomban szervezett Adventi Játszóház alkalmából. A gyerekek játszva tanultak a Karácsonyról.

Különféle interaktív foglalkozások zajlottak szombaton, a Nagyvárad-Csillagvárosi Református Templomban szervezett Adventi Játszóház alkalmából. A gyerekek játszva tanultak a Karácsonyról.

Két éve, mióta elkezdődött a templom felújítása, először szerveztek Játszóházat itt, ezúttal Advent alkalmából. A templomban, valamint az újonnan kialakított gyülekezetei teremben zajló foglalkozásokat Vinczéné Pálfi Judit KREK missziói előadótanácsos, valamint Vincze Zoltán csillagvárosi lelkipásztor vezette, Ellenes-Jakabffy Emese tanítónő közreműködésével.

Körben

Mintegy negyven gyerek vett részt az interaktív foglalkozásokon. A program ismerkedési játékkal kezdődött, a gyülekezeti teremben: gyerekek és felnőttek kört alkottak, s egy labdát dobtak egymásnak. Akihez a labda került, bemutatkozott és elmondta, hány éves.

A későbbiekben énekek és játékok váltották egymást, a bibliai történet üzenete pedig, amellyel a gyerekek megismerkedtek, az volt, hogy a Karácsony nem a tárgyakról, hanem a bensőséges emberi érzelmekről, a szeretetről szól. A játszóház vendégei voltak a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium első osztályosai, akik Soós Orsolya tantónő vezetésével érkeztek.

A háromórás program során kézműves foglalkozások is zajlottak: a gyerekek pauszpapírból késztettek mécsestartókat, kartonból pedig angyalkákat, s egy betlehemi témájú játékos kifestőkönyvvel is dolgoztak. A görlitzi Romániáért Baráti Társaság jóvoltából pedig minden gyerek ajándékcsomagot kapott.

Mint megtudtuk, amint az a felújítás előtti időszakban is volt, az elkövetkezendőkben is rendszeresen megszervezik majd a Játszóházat.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!