ERDON Helyi hírek

2013.12.08. 19:17

Szent Miklós nyomában jártak

Nagyvárad- December 6-án, pénteken délben különböző tevékenységek zajlottak a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban annak apropóján, hogy aznap sok gyermek a Mikulást várta.

Nagyvárad- December 6-án, pénteken délben különböző tevékenységek zajlottak a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban annak apropóján, hogy aznap sok gyermek a Mikulást várta.

Múlt pénteken több rendezvény is zajlott párhuzamosan a nagyváradi Szent László Római Katolikus Líceumban. Az iskola dísztermében Szent Miklós nyomában címmel vetélkedőt szerveztek a diákok számára. A Benedek Ramóna hitoktató és Vincze Zsolt történelemtanár irányításával rendezett megmérettetés a tizenhét, 3 főből álló csapat tagjainak a történelemtudását és vallásos ismeretét tette próbára, révén hogy Szent Miklós püspök élete állt a középpontban. A feladatok közt egyebek mellett betű- és keresztrejtvényfejtés, képfelismerés, igaz-hamis játék szerepelt, valamint ahogy ilyenkor lenni szokott, villámkérdésekre is kellett válaszolni. A leírtakat, illetve elhangzottakat tanárokból álló zsűri értékelte, melynek elnöke Zalder Éva igazgatónő volt. Az izgalmakat enyhítendő, a vetélkedő elkezdése előtt a hatodik osztályosok léptek fel az alkalomhoz illő tanulságos meglepetésműsorral.

DT-rendezvények

Közben az egyik osztályteremben karácsonyi üdvözlőkártyákat lehetett csinálni. A Diáktanács több rendezvénnyel is készült. Hoffmann Pál, a DT elnöke az Erdély Online-nak elmondta, hogy levetítették a Reszkessetek betörők! című film második részét, a karaoké versenyen karácsonyi dalokat énekelhettek azok, akik úgy érezték, nem vallanak a szégyent, a csinos diáklányok a Ms. Mikulás versenyre nevezhettek be, és egy táncversenyre is sor került az egyik osztályteremben. Történt mindez azon célból kifolyólag, hogy a karácsony közeledtével a diákok még jobban megismerjék egymást.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!