ERDON Helyi hírek

2013.12.09. 17:10

Puzzle-verseny volt az Adyban

Nagyvárad - Tizedik alkalommal szervezték meg pénteken az Ady Endre középiskolában a Mikulás-napi nagy puzzle-versenyt. Nagyon jó eredmények születtek, a nyertesek édességeket kaptak.

Nagyvárad - Tizedik alkalommal szervezték meg pénteken az Ady Endre középiskolában a Mikulás-napi nagy puzzle-versenyt. Nagyon jó eredmények születtek, a nyertesek édességeket kaptak.

Tóth Márta iskolaigazgató nyitotta meg a Mikulás-napi ünnepséget követő puzzle-döntőt. Az együttműködés fontosságáról szólt, amely hozzásegíti a embert ahhoz, hogy megtalálja a helyét a világban.

Sorshúzással dőlt el, hogy melyik csapat melyik asztalnál játszik, illetve melyik puzzle játékot kell majd kiraknia legkésőbb másfél óra alatt, majd kezdetét vette maga a vetélkedő.

Csapatmunka

Közben Moldován Gellért Lajos pedagógustól megtudtuk: két héten át zajlottak a selejtezők. A négyfős csapatoknak ugyanazt a puzzle-képet kellett kirakniuk, s tizedmásodpercekre pontosan mérte az időt. Így a harmincegy induló csapatból végül nyolc csapat jutott a Mikulás-napi döntőbe. Az V-VIII osztályosoknak 260 darabos, a IX-XII osztályosoknak pedig 360 darabos puzzle-képeket kellett kirakniuk.

A pedagógus elmondta, amikor nagyobbik fia hároméves volt, észrevette, hogy „fejjel lefelé” is ki tudja rakni a puzzle-t, így támadt az az ötlete, hogy jó lenne ilyen versenyt szervezni. A számítógépes játékok amúgy is túl egoistává teszik a gyerekeket, tette hozzá, itt pedig a csapatmunka lényeges, hiszen a tagoknak ki kell dolgozniuk egy taktikát, együttműködésre van szükség. Tíz éve a verseny töretlenül népszerű, sőt, bizonyos korlátozásokra volt szükség, másképp a selejtezők hónapokat vettek volna igénybe. Megszabták például, hogy az V-VIII osztályok mindegyikéből legfeljebb két, a IX-XII osztályokból pedig egy csapat jelentkezhet.

Nyertesek

Alig telt el húsz perc, a VII. B osztály csapata örömmel jelezte, hogy kirakta a képet, s ezzel az idővel rekordot is döntöttek, tudtuk meg a vetélkedő szervezőjétől. A másfél óra alatt egy kivétellel mindegyik csapatnak sikerült kiraknia a képet. A általános iskolások csapatai közül a VIII.A csapata lett a második, a VI.A csapata a harmadik és az V.B osztályé a negyedik. A középiskolások csapatai közül az első helyezést a XII.D érte el, a másodikat a IX.C, a harmadikat a X.E, a negyedikként pedig a XI.E csapata végzett. A résztvevőket oklevelekkel és édességekkel jutalmazták.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!